Evinde kendi imkanlarıyla Bodrum mandalinasından çeşitli tatlar elde eden Fadime Aslan Muğla’nın Bodrum ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ziyaret ederek yaptığı ürünleri tanıttı.

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nde yaşayan ev hanımı Fadime Aslan, Bodrum mandalinası ile yapmış olduğu el emeği tatları, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a tanıtarak takdim etti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret eden Fadime Aslan, kendi imkanlarıyla Bodrum’da yetişen turunçgillerden çeşitli tatlar ürettiğini ifade ederek; "Bodrum bahçelerinde yetişen turunçgiller ailesinden yapmış olduğum bir çok gıda ürününü Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’a tanıtarak ikram ettim. Ayrıca bu tatları nasıl yaptığımın bilgisini de verdim. Bütün ürünleri kendi imkanlarımla yapmaktayım. Daha verimli ve yüksek miktarda nasıl üretim yapabiliriz diye kendilerinden randevu talep etmiştim. Sayın Mehmet Kocadon da talebimi geri çevirmeyerek benimle görüştü ve fikir alışverişinde bulunduk. Beni makamında kabul eden ve yapmış olduğum tatların geliştirilmesi için destek veren Sayın Mehmet Kocadon’a çok teşekkür ederim" dedi.

Bodrum mandalinasından reçel, Osmanlı şerbeti, mandalina ekşisi, mandalina marmeladı, mandalina kabuğu salamurası, mandalina dolması yanı sıra portakal marmeladı, portakal kabuğu reçeli, bergamot reçeli, limon kabuğu reçeli, greyfurt ekşisi ve turunç ekşisi yapan Fadime Aslan’a teşekkür eden Başkan Mehmet Kocadon şunları söyledi: "Özellikle Fadime Hanımın yapmış olduğu Bodrum mandalina dolmasına hem şaşırdım, hem de çok beğendim. Tadı gayet güzel, hatta bu yemeği değişik tatlara karşı merakı olan anneme götüreceğim. İlk defa böyle bir tatla karşılaştım. Bodrum mandalinasından üretilen alternatif ürünleri piyasaya sürmek, bizim yıllarca yaptığımız bir çalışma. Fadime Hanım da mandalina salamurasından, ekşisine kadar, hatta şerbetine kadar bunları başarmış. Bodrum’da az sayıda kalan narenciye bahçelerimizin beyaz binalara yenik düşmemesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın arasına Bodrum Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Fadime Hanım’ın yapmış olduğu ürünleri de katacağız. Bodrum mandalinasına verdiği değer için, turunçgillerden el emeği ile yaptığı bu tatlar için kendisini kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Ayrıca Bodrum Belediyesi olarak yerel değerlerimize bağlı kalarak ev hanımlarımızın ürettikleri el emeklerine de kapımız açık ve onlara elimizden gelen destekleri vermeye devam edeceğiz" dedi.