Muğla’nın Bodrum ilçesinin en ünlü meyvelerinden Mandalinası, Türkiye genelindeki büyük alışveriş marketlerinde satışa çıkarmak üzere 30 tonluk ilk sevkiyat, Güntop’ta gerçekleşti. Sevkiyat sırasında Başkan Mehmet Kocadon, "Bodrum mandalina bahçeleri, beyaz evlere yenik düşmeyecek" dedi.

Geçtiğimiz aylarda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Carrefour Taze Gıda Satın Alma Müdürü İsmail Özen, Ege Bölge Müdürü Ahmet Demiröz, Bodrum Belediye Meclisi Üyesi ve Güntop’un sahibi Güneri Günaydın arasında Bodrum Mandalinasının satışı ile ilgili protokol imzalanmıştı. Yapılan protokolün ardından geçen süreç sonrasında Bodrum Mandalinasının ilk sevkiyatı gerçekleştirildi. Bodrum Konacık’ta yer alan Güntop firmasına yapılan 30 tonluk ilk sevkiyat, Güntop’ta düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıldı.

Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Meclisi Üyesi ve Güntop’un sahibi Güneri Günaydın, Carrefour Güney Ege Bölge Müdürü Ahmet Demiröz, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, BESİAD Başkanı İlhami Özden, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ve mandalina üreticileri ile basın mensupları katıldı.

"MANDALİNAMIZ ESKİ DEĞERİNE KAVUŞSUN"

Güneri Günaydın, Bodrum Mandalinası için pazar arayışları konusunda şu bilgileri verdi:

"Bildiğiniz üzere daha önce Bodrum mandalinasının pazarlanması için Carrefour ile bir protokol imzalamıştık. Türkiye genelinde bulunan Carrefour mağazalarında Bodrum Mandalinası adı altında ayrı bir stantta yer alacak olan mandalinamızın 30 tonluk ilk sevkiyatını bugün gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda İstanbul Bayrampaşa, İstanbul Kadıköy, Ankara Büyükşehir Belediyesi Hali, İzmir Büyükşehir Belediyesi Hali ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Hali’nde de mandalinamızı pazarlayacağız. Bodrum’a özgü mandalinamızı sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da tanıtmak istiyoruz. 2015 yılında Balkan ülkeleri ile Rusya’ya örnek mandalinalarımızı göndererek ön tanıtımı da yapacağız. Uzun yıllar önce amatörce yapılan mandalina pazarlamasını profesyonel olarak ilk kez gerçekleştiriyoruz. Profesyonel olarak yaptığımız bu işte özellikle bakımlı mandalina bahçelerini tercih ediyoruz. Mandalina bahçesi sahiplerine buradan seslenmek istiyorum: Bodrum’un geçim kaynağı mandalina bahçelerimize iyi bakalım ve mandalinamız eski değerine kavuşsun. Bodrum’a özgü değerlerin korunması ve yaşatılması için mücadelesini sürdüren Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon ve Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ile bu işe gönül veren herkese teşekkür ederim"dedi.

"BODRUM MANDALİNA BAHÇELERİ, BEYAZ EVLERE YENİK DÜŞMEYECEK"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise bir süredir Bodrum Mandalinasını gündemde tutmak üzere büyük çalışmalar yaptıklarını ve bu konuda mücadele verdiklerini ifade ederek; "Bodrum mandalina gazozunu, lokumunu ve kolonyasını yaptık fakat ürününün kendisini yani mandalinayı pazarlayamıyorduk. Bodrum’daki büyük marketlerimiz sayesinde ilk defa Bodrum mandalinasını Türkiye genelinde satışa sunacağız. Bu aynı zamanda Bodrum Belediyemizin de bir sosyal bir projesidir. Sosyal projemizin başını çeken meclis üyemiz Güneri Günaydın kardeşimize de teşekkür ediyorum. Narenciye bahçesine iyi bakan, iyi üretim yapan dört mandalina bahçesinin ürünlerini, sosyal proje kapsamında teşvik amaçlı olarak Bodrum Belediyesi alacak. Yakın bir zamanda büyük sevkiyatlarımız narenciye birliğimizde bulunan boylama makinesinin devreye girmesiyle başlayacak. Bu işin öncülüğünü yapan meclis üyesi arkadaşımız Güneri Günaydın’a, mandalina üreticilerine, Turunçgil Üreticileri Birliğine çok teşekkür ediyorum. Bodrum Mandalinasına gerçek değerini tekrar kazandırabilmek için büyük çaba sarf ediliyor. Bodrum mandalina bahçelerinin beyaz evlere dönüşmemesi için Bodrum Belediyesi olarak bu konuda çalışmalarımız sürecek" dedi.