Muğla’nın Bodrum ilçe Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde üç sanatçının eserlerinden oluşan "Karma Resim Sergisi" açılışını yaptı.

Perran Berrünnisa Atamdemir, M. Deniz Atamdemir ve Gülev Üze’nin eserlerinden oluşan "Karma Resim Sergisi" 18-28 Kasım 2014 tarihleri arasında hafta içi 10:00-18:00, Cumartesi günü ise 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide eserleri yer alan ancak sergi öncesi 14 Kasım günü vefat eden 1918 doğumlu sanatçı Perran Berrünnisa Atamdemir için sergide bir anma köşesi hazırlandı. Sanatçının naşı, Turgutreis Karabağ Mezarlığına defnedildi.

Perran Berrünnisa Atamdemir, aldığı resim eğitimiyle empresyonizme inanmış , peyzaj ve natürmortta olduğu gibi portre alanında da çok başarılı eserler vermiştir. Annesi gibi empresyonizme inanan M. Deniz Atamdemir de bu vesileyle Türkiye’nin çeşitli yerlerini resmetmek üzere seyahatler yaparak, beğendiği yerleri resmetmiştir. Bu nedenle resimleri peyzaj ağırlıklı ve yağlı boyadır. Daha sonra Soğuk seramik tekniğini öğrenmiş ve çeşitli boyutlardaki seramikleri tuval olarak kullanarak soğuk seramik boyaları ile onların üzerlerine de başta 17-18 YY. kumaş desenleri olmak üzere, çiçekler ve köy temalı resimler yapmıştır.

Son senelerde yağlı pastel denemelerinde de çiçeklere ağırlık vermiş, onları önce yetiştirip daha sonra da resimlerini yapmıştır. 2013 sergisi için ise portakal ve mandalina bahçeleri konusu ve Bodrum’un yeşil yüzü ilham kaynağı olmuştur. Gülev Üze ise profesyonel çalışmalarına Turgutreis Ressamlar Sokağı’nda açtığı stantla başlamış. Kendine özgü serbest çalışmalar yapan sanatçı Üze, yağlı boya, karışık teknik ve pastel boya teknikleriyle çalışmalarını tamamlamış. Kuş kuşu, çiçek çiçeği gibi çalışmaları ve renklerle oynamayı sevmesi de sanatçının en büyük özelliği olarak ifade ediliyor.