Bodrum Güvercinlik Mahallesinde DSİ’ye ait içme suyu ana ishale hattına sık sık meydana gelen patlamalar sonrası su isale hattının değiştirilmesine karar verildi.

DSİ’ye ait su isale hattındaki patlamalar ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdare Genel Müdürü Baki Ülgen, yaşanan olayın üzücü olduğunu MUSKİ olarak gerekli çalışmaları başlattıklarını açıkladı.

Dün Güvercinlik Mahallesinde gerçekleşen patlamanın nedeni ile ilgili araştırmalara başlandığını belirten Ülgen, Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüştüklerini ve isale hattının yenileneceğini açıkladı. Ülgen, “Güvercinlik Mahallesinde Salı günü saat 14.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama anından itibaren MUSKİ 1. Bölge Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz olay yerinde çalışmalarına başladı. 1 adet kepçe ile kamyon ve Büyükşehir Belediyesine ait araözlerle patlayan bölgede düzenleme çalışmaları başlatıldı. Aynı zamanda patlayan boru hattının yenilenmesi için ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Patlayan bölgedeki hasarın büyük olması nedeniyle çevre mahallelere su veremiyoruz. Patlama nedeniyle bölgede bulunan bir otelde maddi hasar meydana gelmiştir. Ekiplerimiz konuyla ilgili de tutanaklarını tutular. Çalışmalarımızı hızlandırarak vatandaşlarımızın en kısa süre su ihtiyaçlarını gidereceğiz. Ayrıca MUSKİ’nin kuruluşundan itibaren bilinen bu ishale hattı sıkıntısı DSİ 21. Bölge ile paylaşılmış ve ilgili kuruluşlarla istişare yapılmıştır. Yapılan istişareler sonucunda Güvercinlik Mahallesi ile Bodrum arasında kalan 17 kilometrelik hattın yenileme çalışmaları başlamış bulunmakta ve önümüzdeki aylarda hattın değişimi tamamlanacaktır” dedi.