Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerin şehir içi ulaşımında kullanılmak üzere siparişi verilen 15 milyon TL değerindeki 72 araçtan 48’i teslim edildi. Yeni alınan ve yüzde yüz yerli malı olan araçların hizmete girmesi nedeniyle tören düzenledi. Törene katılan Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde taşıma sistemindeki parçalanmışlığı 2015 turizm sezonuna kadar çözeceklerini açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Devlet Malzeme Ofisi kanalı ile alınan araçların hizmete girme töreninde konuşan Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, araçların teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Kolukısa, “Mevcut ulaşım filomuzu yenilemek ve ihtiyaç duyulan ilçelerimize veya mahallelerimize yeni hatlar açmak için 72 adet toplu araç siparişi verdik. Bu araçların 48’i teslim edildi. Geri kalan bölümün montaj çalışmaları devam ediyor. Yeni alınan araç filomuzdan 21’i engelli rampalı, 103 yolcu kapasiteli, 24’ü şehir içi taşımaya uygun araç. Araçlarımızın içinde engelli rampası, sıcak soğuk klima, aracın içini ve dışını görme özelliği olan kamera sistemleri gibi özellikler mevcut. Alınan araçlarımızın tamamı yerli üretim olmasının yanında, bugün bu araçlar dünyanın birçok ülkesine de ihraç ediliyor olması bizim için gurur verici” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise sosyal belediyecilik anlayışı gereği vatandaşların kaliteli ve ucuz ulaşım imkânına kavuşması için bugüne kadar yapılan çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini açıkladı. Gürün, “Şoför esnafımızın ekmek kapısını kapatmak gibi bir düşüncemiz yok. Yapılan hizmet bir kamu hizmeti ve ticari bir beklenti içinde değiliz. Taşıma kooperatifi ve şoförler odası başkanlarımız ile tek tek görüşerek bu yola çıktık. Ulaşım sistemini bir formasyona getirme gayreti içindeyiz. Bu sistemi parçalı durumdan bir bütüne çevirmek istiyoruz. Daha önceleri iki nokta arasında çok sayıda taşıma birlikleri kurulmuş. Bunu belli bir sisteme oturtmak zorundayız. Aksi takdirde parçalanmış ve bölünmüş sistem ile ulaşım hizmetlerini çözmemiz mümkün değil. Bu konuda taşıma işi yapan oda, birlik ve kooperatiflerin bu konuda bizlere yardımcı olması gerekir. Aksi takdirde biz 72 değil, 172 araç alarak ulaşım hizmetlerini sürdürmesini biliriz. Hiç kimsenin ekmeği ile oynamak ve evinin rızkını sağlamasını önlemek gibi bir düşüncemiz yok” dedi.