Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları kapsamında "Cumhuriyetten Günümüze Bodrum’da Seçilmiş Kadınlarımız" konulu "Anılarla Bodrum Sohbetleri" toplantısı gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Gönüllü Çalışma Grubu tarafından "Anılarla Bodrum Sohbetleri"nin 19.’su, "Cumhuriyetten Günümüze Bodrum’da Seçilmiş Kadınlarımız" konulu toplantıyla devam etti. Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezide gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Nurten Çakıcı Bıçak, Funda Akçalı, Hülya Aşkın, geçmiş dönem Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri Ayşe Turan, Fatma İncilay Sever, Nilgün Çangır, Neşe Gökbel, Nuran Yüksel; kapanan Bitez Belediyesi Meclis Üyeleri Naciye Bayır ile Zeynep Kamber, kapanan Ortakent-Yahşi Belediyesi Meclis Üyesi Şerife Türk Derin, kapanan Yalıkavak Belediyesi Meclis Üyesi Nevcihan Özcan, Çarşı Mahallesi Muhtarı Zerrin Muğlalı, Umurca Mahallesi Muhtarı Zeynep Finikelioğlu ve Kumbahçe Mahallesi Muhtarı Nil Taşkıran katıldı.

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Gönüllü Çalışma Grubu Sözcüsü Nuran Yüksel toplantıda, "Cumhuriyetimizin 91. yıldönümü ve 5 Aralık’ta Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80. yıldönümü sebebiyle bu ayki sohbet konumuz, 1934 yılından bu güne kadar seçilen kadınlarımız oldu. Bu ay on sekizincisini gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, Bodrum yarımadasında siyasette seçilmiş kadınlarımız ile sohbet ederek, kadınlarımızın siyaset hayatlarında yaşadıkları anı ve hatıralarını dinledik. Her toplantımızda olduğu gibi bugün de konuşmaları kayıt altına alarak geçmişten geleceğe değerli bir arşiv oluşturuyoruz." dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan itibaren bu güne kadar Bodrum’da yapılan seçimlerde, toplam 607 meclis üyesinden sadece 32 kadın meclis üyesi ve 6 kadın muhtar çıktığının bilgisini veren Nuran Yüksel ayrıca Muğla ilinden de 2 kadın milletvekilinin görev yaptığını sözlerine ekledi.

Toplantıya katılan konuşmacı kadınlar, siyasete nasıl başladıklarını, seçim zamanlarında yaşananları, seçimlerin ardından başladıkları görevlerinde bir kadın olarak yaşadıkları zorlukları ve anılarını anlattı. Karşılıklı sohbet havasında geçen yaklaşık 3 saat boyunca süren toplantının sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.