Dalaman Belediyesi 50’nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı.

Belediye önünden, Cumhuriyet Meydanına yapılan yürüyüşün ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Dalaman Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, kutlama programının açılışında yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Belediyemizin kuruluşunun 50. Yılını kutluyoruz. Bu sene çeşitli organizasyonlarımız oldu. Rafting şampiyonamız var. Bunun yanında Dalamanın tanıtımına katkı sağlayacak olgularımız var. Örneğin bölgemizde Mezarcı filminin çekimlerinin yapılmasına vesile olduk. Filmin Galasını yapacağız. Birde yaptırdığımız teknenin denize indirilmesi var. 5 günlük konser ve etkinlikler ile belediyemizin kuruluşunu kutlayacağız. Belediyemizin 50. Yılı hayırlı olsun. Kutlu olsun.”

- “Geçmiş dönem belediye başkanlarına teşekkür ediyorum”

Dalaman Belediyesinin 1967 yılında kurulmasından bu yana görev yapan herkesin ilçede emeği olduğunu dile getiren Başkan Şaşmaz, “bu sene Ramazan ayında ilk defa geçmiş dönem belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve çalışanlarımız adına mevlit okuttuk. Kuruluşundan bu yana 50 yıl içerisinde büyüklerimiz belediye başkanlığı ve vekilliği yaptılar. Büyük emekleri var. Hepsine teşekkür ediyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara şükranlarımı, saygılarımı iletiyorum” dedi.

Etkinlikler kapsamında, konserler ve yarışmaların yanı sıra Dalaman ilçesinde çekimleri yapılan Mezarcı isimli sinema filminin galası yapılacak.

Etkinlikler, 24 Temmuz Pazartesi günü popüler müzik grubu Gece Yolcularının, Kapukargın Kaplıcalarında vereceği konser ile sona erecek.