AK Parti Datça İlçe Teşkilatı’nın yeni binası, Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden’in de katıldığı törenle hizmete açıldı.

AK Parti’nin 7 Aralık’ta yapılan kongresinde göreve gelen İlçe Başkanı Mehmet Cennet’in ilk icraatı yeni bir hizmet binasına taşınmak oldu. Eski parti binasının kullanışsız ve yetersiz olması nedeniyle, İlçe yönetiminin yanı sıra Kadın ve Gençlik Kollarının daha geniş ve daha ferah koşullarda çalışabilmesine olanak sağlamak için düğmeye basan AK Parti Datça İlçe Başkanı Mehmet Cennet parti teşkilatını yeni yerine taşıdı.

Parti teşkilatının yeni binasının açılışına katılmak için ilçeye gelen Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Kızlan altı Yel değirmenleri mevkiinde partililer tarafından konvoyla karşılandı.

Gazetecilerin de hazır bulunduğu karşılama sırasında, oldukça etkilenen milletvekili Ali Boğa ‘Samimiyetle söylüyorum, Datça’yı bu kadar tadında görmedim’ derken, milletvekili Yüksel Özden de ‘Gün kararmaya başladı ama sanki güne yeni başlıyormuş gibi olduk. Emeği geçen, düşünen herkesten Allah razı olsun’ dedi. Partililerle tek tek tokalaşan Boğa ve Özden daha sonra konvoy eşliğinde ilçe merkezindeki yeni parti binasına geçerek,burada ilçe yönetiminin yanı sıra kadın ve gençlik kolları üyeleriyle bir araya geldi.

Mehmet Cennet törenin açılışında yaptığı konuşmada, iktidar partisi AK Parti’ye yakışır şekilde düzenledikleri yeni ilçe binasını milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden’in katılımlarıyla büyük bir coşkuyla açılışını gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Milletvekili Boğa da, “Datça’yı bu kadar tadında görmedim, Bu kadar tat almadım. Allah bu tadı Muğla’nın ve Türkiye’nin tamamına yaysın” dedi ve şöyle devam etti: “Biz Ankara’da Muğla’yı anlatamıyoruz. Niye anlatamıyoruz biliyor musunuz? Buraya geliyoruz insanımızı biliyoruz, biz insanların içinden çıktık Muğla bu değil, Muğla’nın tablosu bu değil, Muğla’nın görüntüsü ve hak ettiği yer bu değil. Ama Ankara’nın ölçebildiği şeyde sandık, sandıktan da böyle çıkmış diyorlar. Çok şükür ilçelerimiz kongre sürecini bitirdiler, il başkanlığı sürecini de 17 Ocak’ta atlattıktan sonra bizim hedefimiz haziran seçimleri. Vallahi de billahi de inanarak söylüyorum. Benim milletvekilliğimin devam edip etmemesi hiç önemli değil ama Muğla’da ve Türkiye’de bu zihniyetin yeniden iktidar olması önemli” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Milletvekili Özden ise, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Geçen sefer Datça’da bir birliktelik yaşadık. Datça’nın yetiştirdiği, sevdiği, her şeyiyle bildiği güvendiği kefil olduğu insanlar artık teşkilatımıza gelmeye başladı. Burada bu hamle ile ben eminim bu sefer Mehmet başkanımla birlikte biz Datça’da girilmedik, ulaşılmadık ev bırakmayalım. Takdir onların, ama yeter ki biz ulaşalım. Bizi bizden öğrensinler. Biz o insanlara bizi anlama, bizi bizden dinleme fırsatı verdikten sonra takdir onların. Benim teşkilatımın Datça’yı tüm mahalle, sokakları, köyleriyle birlikte kucaklaması gerek. Yani bu teşkilata baktığımızda tüm Datça’yı görmeliyiz. İnsanlar buraya baktığında falanlar burada filanlar burada, şu köy burada bu köy burada diyebilmeli. İşte o zaman burası insanların çekim merkezi haline gelir. Ondan sonrası için gerisi kolay. Bizim burada görmek istediğimiz birlik ve beraberlik” dedi.

‘DATÇA’YA YATIRIM AKTARMADA HİÇBİR SORUNUMUZ YOK’

Özden, Ak Parti iktidarlarının hizmet yapma, yatırım yapma, bir yere bir şey getirme gibi konularda hiçbir sıkıntısı olmadığını belirterek “Bizim buralara yatırım aktarmada hiçbir sorunumuz yok. Ancak yatırımı takip edecek güçlü, işini bilir teşkilata ihtiyacımız var. Gerçekten bazen başbakan da talimat verse eğer takip eden biri yoksa o iş yapılmıyor. Hangi iş olursa olsun, ne kadar önemli olursa olsun takip etmek lazım. Ve usulüne yordamına göre izlemek, gerekli adımları gerekli yerlere atmak lazım. Buraya ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yaparız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Ak Parti iktidarlarının hizmet yapma, yatırım yapma, bir yere bir şey “getirme gibi konularda hiçbir sıkıntısı yok. Bundan emin olun. Neredeyse güzel bir projeyle gelin daha fazlasını yapalım diyen bir hükümetimiz ve bakanlarımız var” diye konuştu.

‘EL BİRLİĞİYLE GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ’

İlçe Başkanı Mehmet Cennet ise, iyi bir teşkilat olmak için yola çıktıklarını belirterek, “Teşkilatçılığı çok güzel ele almak gerekir. Dolayısıyla kadın kollarımız gençlik kollarımız hep beraber, iyi bir teşkilat olmak için yola çıktık. Biz arkadaş değil artık akrabayız, kardeşiz. Amacımız aynı, düşüncelerimiz aynı. Ayrıcalık, kırgınlık yok. Herhangi bir eksiklik aksaklık olabilir. Ama insanlar oturup anlaşabilir. Datça’da olması gereken çok güzel şeyler yapmak için biz birleştik. El birliyle yapacağız. Şunun da bilinmesini istiyorum; beni bu teşkilatın başına yüzde yüz gönüllü istekle Sedat başkanım getirdi. Benim yine gönlümün başkanıdır. Zaten beraberiz, ayrıcalığımız yok, kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ilçe binasının açılış kurdelesi, milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden, ilçe başkanı Mehmet Cennet, Kadın Kolları Başkanı Tuğba Öneren ve eski İlçe Başkanı Sedat Deniz tarafından hayırlı olsun temennisiyle kesildi.