Datça’da İlçe Emniyet Müdürlüğü yararına düzenlenen geleneksel boğa güreşleri kıran kırana mücadelelere sahne oldu.

Datça’da Geleneksel 9. Boğa Güreşleri, Reşadiye Mahallesinde yapıldı. Bu yıl Datça İlçe Emniyet Müdürlüğüne hizmet aracı alımında kullanılacak olan boğa güreşine Muğla’nın çeşitli yörelerinden toplam 100 boğa katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan güreş müsabakaları akşam saatlerine kadar kıran kırana devam etti. Datça dışından gelen yaklaşık seksen boğa ve sahipleri için Datça emniyeti ve vatandaşlar her türlü yardımı yaptı. Gelen boğa ve sahiplerinin yeme, içme ve konaklama giderlerini karşıladı. Büyük bir disiplin içinde geçen boğa güreşlerinde hiçbir olumsuzluk yaşanmadı.

Yapılan güreşler sonucu birinciliği Muğla Yeşilyurt’tan katılan Hasan Dişsiz’e ait Alex adlı boğa aldı. İl Emniyet Müdürlüğü kupasını ise Yerkesik’ten katılan Çağdaş Bişen’e ait Çakal Karlos adlı boğa kazandı. Centilmenlik kupasının sahibi ise Yeşilyurt’tan Duman kardeşlere ait Duman Efe adlı boğa oldu. Reşadiye Mahalle Muhtarlığı kupasını da Önder Can’a ait Bahtiyar adlı boğa kazandı. Deste güreş müsabakasını Reşadiye Mahallesinden İsa Akın’a ait Testere adlı boğa kazandı. Güreşlerde dereceye giren boğa sahiplerine ödülleri ve kupaları takdim edildi.