Datça Belediyesi, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ilçe genelinde yaşayan engellileri bir araya getirdi.

Yemeğe Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Garnizon Komutanı Hava Albay Erdal Maviş, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Datça Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen, Milli Eğitim Müdür Vekili Fatma Bahadır, Datça Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar, belediye meclis üyeleri ile engelli yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Engelliler günü anısına bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şener Tokcan, “Engelli vatandaşlarımız sadece engelliler gününde hatırlanmamalı. Onların günlük hayatında yaşadığı engellerin kaldırılmasıyla onlara daha yaşanılır bir çevre bırakarak yardımcı olunmalıdır” dedi.

İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü de, “Engellilerin ülkemiz şartlarında yaşadığı sorunların çözüm yolunda atılacak adımlar onların yaşamını kolaylaştırıcı olacaktır. Ülkemizde 12 milyon engelli vatandaşımız yaşamakta. Bunların daha iyi şartlarda yaşaması için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Program sonunda İlçe Kaymakamı Üncü ve protokol üyeleri, tüm engellilerle tek tek ilgilenerek onların hoşça bir gün geçirmeleri için ellerinden geleni yaptı.