Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı öğrencileri Bursa’da kazandıkları 20 madalyanın ardından Afyon’dan da 2 madalya ile döndü.

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileri Bursa’da katıldıkları yemek yarışmasında 12 gümüş, 9 bronz,1 altın ve 1 merit madalyanın sıra 1 Türkiye 3.’lüğü ve 1 de Teşekkür Belgesi’ni alarak Muğla Üniversitesi’ni gururla temsil etmişti.

Elde ettikleri bu başarıyla dikkatleri üzerine çeken Datça’nın genç aşçıları, “7 Bölge 7 Lezzet” sloganı yapılan ‘3. Afyon Şifalı Yemekler Yarışması’na davet edildi. Toplamda 3 ayrı kategoride ödüllerin verildiği Afyon Şifalı Yemekler Yarışmasına Öğretim Görevlisi Yusuf Yiğit’in gözetiminde katılan öğrenciler, ‘Üniversiteler Yarışıyor’ kategorisinde 2 gümüş madalya alarak büyük bir başarıya daha imza attı.

Afyon Şifalı Yemekler Yarışması’nda bütün üniversite ekipleri içinden sıyrılan Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin tüm yemekleri ve şerbetleri takdirle karşılanırken; özellikle Naci Gürsoy ve Orkun Çakır ekibinin hazırladığı “Kara Dutlu Limon Sos Eşliğinde Ciğer Sarma” yemeği büyük beğeni toplayarak 2 gümüş madalya kazandı. Yarışmaya 5 ekip ile 2 kategoride katılan Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, bir ilke imza atarak Usta Şefler Kategorisinde de yarışmaya hak kazandı.

Yarışma ekibini hazırlayan Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Yusuf Yiğit, bu başarının arkasında güçlü bir ekip olduğunu vurgulayarak, “Başta Okul Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Ayrancı ve Öğretim Görevlisi Songül Kılınç olmak üzere Yüksek Okul Sekreteri Belgin Yenice, Mali İşler Sorumlusu Cengiz Doğmuş ve tüm Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu personeline teşekkür ediyorum. Ayrıca ekibimizin yarışma izinlerini ve resmi işlemlerini hızlandıran Muğla Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Afyon yarışmasında bizlere sponsor olan İbrahim Arabacı’ya sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.