CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Plan ve Bütçe Komisyonunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Muğla’nın sorunlarını gündeme getirdi.

Küresel Orman Takip ve Uyarı Sistemi verilerine göre Türkiye son on iki yılda 164 bin 222 dekar orman kaybedildiğini belirten Demir, “Türkiye’de yaygın ağaçlandırma çalışmalarına rağmen kontrolsüz şehirleşme, turizm, otoyol, maden ve diğer çalışma projeleri yüzünden 2000 yılından bu yana gerçekleşen en çok orman kaybı Antalya, İstanbul’da olmuş, bu 2 ili Adana, Mersin, Muğla ve Yozgat izlemiştir” dedi.

Muğla’da birçok ilde meydana gelen yangınlarla ormanların ciddi zarar gördüğünü ifade eden Demir, orman yangınlarının önlenmesi konusunda daha etkin tedbir alınıp alınmayacağını sordu. Datça yarımadasındaki susuzluğu da dile getiren Demir, bölgeye gelen yatların da su bulmakta zorluk çektiğini belirterek, “buraya ilişkin bir baraj planınız vardı. Son durum nedir?" dedi.

Fethiye Arpacık Köyü Dalarası Mahallesi’nde bulunan dere sebebiyle insanların zor durumda olduğunu söyleyen Demir, özellikle yağışlar arttığında insanların boğulma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Demir, Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu’na derenin ıslahı ya da dereden geçişlerin kolaylaştırılacağı herhangi bir yol ya da köprü çalışması olup olmadığını sordu. Bu sorunun Muğla’nın diğer ilçeleri içinde önemli bir sorun olduğunu belirten Demir, bu sorun çözülmediği takdirde insanların çok daha büyük mağduriyetler yaşayabileceklerini dile getirdi.