Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı gemiler planlı faaliyetler kapsamında Fethiye ve Göcek limanlarına demir attı.

TCG Gökçeada Fırkateyni ile Meltem ve Poyraz Hücum botlarının yanısıra Gediz, Gelibolu ve Özgen Fethiye ve Göcek Limanlarına demir attı. Fethiye iskelesine yanaşan TCG Gökçeada Fırkateyni ile Meltem ve Poyraz Hücum botları vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı beraberinde 4. Hücüm Bot Filotillası Komodoru Deniz Albay Özden Yazıcıoğlu, TCG Gökçeada Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Hakan Sasa ve hücüm bot komutanları ile birlikte fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’a ziyarette bulundu. Kaymakam Ekrem Çalık tarafından karşılanan komutanlar fethiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı, yaptığı açıklamada, "Fethiye halkına donanmanın varlığını göstermek için gurur duymaları için geldik. Halkın bu botları görmeleri açısından bir liman ziyareti için geldik. Marmaris’teki Aksaz deniz Üs Komutanlığı’nda konuşlu duruyoruz. Fethiye bir denizci ilçesi olduğu için arkadaşlarımızda burada bulunmaktan çok mutlular. Fethiye tarih boyunca denizcilere ev sahipliği yapmış bir yer. Bu nedenle bizim içinde burada bulunmamızın ayrı bir önemi var. Planlı faaliyetler kapsamında Fethiye liman ziyaretinde bulunuyoruz. Fethiye limanı ve Göcek’te ilk kez bu kadar fazla gemi ile limanlardayız" diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da, "Türk Denizcilik tarihinde altın harflerle yazılmış başarılar var. Akdeniz’i Türk gölü haline getiren denizcilerimiz Çaka Bey ile başlayan bir denizcilik macerası. Denizcilik tarihine de damga vuran bir tarihimiz var. Donanmamız ülkemizdeki tüm denizlerde güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor ve Türk milletinin gururu. bizde Fethiyeliler olarak burada bulunmanızdan memnunuz" ifadelerini kullandı.