Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İş-Kur Genel Müdürlüğü işbirliğinde Muğla’da ilk defa düzenlenen ‘Sürü Yönetimi’ kursuna katılan çobanlar sertifikalarını aldı. Muğla’da Menteşe, Seydikemer ve Yatağan ilçelerinde düzenlenen kurslara toplam 93 çoban katılarak sertifika aldı.

15 gün süren kurslarda Muğla İl Müdürlüğü teknik ve sağlık eğitimcileri tarafından sürü yönetimi, yetiştiricilikte kayıt tutmanın önemi, hayvan besleme, barınaklar, hayvan ıslahı, damızlık seçimi, merada hayvan bakımı, dünyada ve Türkiye’de küçükbaş hayvancılık durumu, yem bitkileri, sürü sağlığı, hayvancılık ve yem bitkileri desteklemeleri konularında verimliliği artırmaya yönelik bilgiler verildi.

Seydikemer, Menteşe ve Yatağan’da ilk etap kursların tamamlanmasının ardından Yatağan’da düzenlenen ikinci etap kursla katılan çobanlar, Dalaman Açık Ceza Evindeki koyun ve sığır işletmelerine teknik gezi düzenledi. Kurs öğreticisi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Veterineri Songül Topal, “İşletmeyi gezen çobanlarımız barınak tipleri, bakım ve yemleme konularında cezaevi personeli Veteriner hekimlerden bilgi aldılar. Kursları başarı ile tamamlayan çobanlarımız, sürülerine merinos koçlardan satın almak için girişimde bulunacaklar” dedi.