Güney Ege’nin turizm cenneti Marmaris, 4 mevsimi bir arada yaşıyor. İlçede 1 hafta boyunca sağanak yağış, fırtına ve dolu yağışının ardından bugün güneş yüzünü gösterdi.

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris , 4 mevsimin 1 arada yaşandığı bölgelerin başında yer alıyor.Bölgede 1 hafta boyunca devam eden sağanak yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.Dün sabah saatlerinde yoğun dolu yağışının ardından ilçede bazı mahallaler beyaza büründü. Dolu yağışı sonrası manzara doğu bölgelerindeki kar görüntülerini aratmadı.1 hafta boyunca etkili olan kara kış, bugün yerini güneşli bir havaya bıraktı. Hava sıcaklığının 20 derece ölçüldüğü ilçede yabancı turistler ve vatandaşlar sahil ve parklara akın etti. Sahil kenarında bulunan birçok mekan kepenklerini geri açtı. Kentte çocuk parkları dolup taşarken, havanın 1 hafta boyunca kapalı olması ve aralıklarla yağmur yağmasının ardından açan güneş esnafın yüzünü güldürdü.

Sabah saatlerinde körfezden giriş yapan Bahama bayraklı ’’Amadea’’ isimli yolcu gemisinin getirdiği 450 Alman, İngiliz ve Fransız turistler ise güneşli havayla birlikte ilçeye hareket getirdi. Turistler kapalı çarşıda alışveriş yaptıktan sonra Yat Limanı’ndaki kafe ve restoranlara oturarak güneşli havanın keyfini sürdü. Av meraklısı bazı vatandaşlar ise Atatürk Meydanı’ndaki sahilden olta atarak balık tutmayı tercih etti. Oltalarını denize sallayan balıkçıların bereketli bir av gerçekleştirdiği gözlendi.

Marmaris Meteorolji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; Bölgede hava sıcaklığının yarın 24 dereceye kadar çıkacağı ve güneşli havanın Önümüzdeki Perşembe gününe kadar süreceği bildirildi.