Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ya sunulan 4 teknik destek projesi kabul edildi. Projelerin sözleşmesi Muğla Milli Eğitim müdürlüğünde taraflar arasında imzalandı. Sözleşme törenine Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Muğla İli Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı Önder Kaytan ve GEKA yetkilileri katıldı. . GEKA tarafından desteklenecek projelerin toplam tutarının yaklaşık 40 bin TL olduğu açıklandı.

Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, GEKA desteği ile 180 Milli Eğitim personelinin eğitime tabi tutulacağını belirterek, “Mesleki anlamda eğitimin geliştirilmesi kurumsal gelişimimize katkı sağlayacaktır. GEKÜ tarafından personelimize verilecek eğitimler ile kurumsal kapasitemizi arttırmak istiyoruz. Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ‘İnovatif düşün, inovasyona yön ver’, Muğla İli Eğitim Geliştirme Derneği’nin ‘Kriz Yönetimi’, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğümüzün ‘İnsan Mühendisliği’ ve Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ‘Yatağan Geleceğini Belirliyor’ projeleri GEKA’Dan teknik destek almaya hak kazındı. Temennimiz bu tür projelerin artarak devam etmesi” dedi.

Sözleşme imzalanan projelerden ‘İnovatif Düşün, İnovasyona Yön Ver’ projesi kapsamında, Menteşe ilçe sınırları içerisindeki yönetici ve öğretmenlerin bilgi kalitesini arttırmak ve bu vasıta ile eğitim kalitesini yükseltmek, yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımlarla eğitim ve öğretim ilkelerini hayata geçirmek için “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” konusunda 60 yönetici eğitim alacak. Muğla İli Eğitim Geliştirme Derneği’nin ‘Kriz Yönetimi’ eğitiminde 3 gün süre ile 60 yönetici 18 saat eğitime tabi tutulacak. Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ‘İnsan Mühendisliği’ projesinde okul yöneticilerinin okul içi etkin iletişimi sağlamaları amaçlanırken, ikna becerileri, beden dili, etkili sunum yapma becerisi ve etkili konuşma konusunda 30 yönetici 30 saat eğitim alacak. Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Yatağan Geleceğini Arıyor’ projesi kapsamında30 eğitimci 5 gün süre ile eğitime tabi tutulacak.