Muğla’nın Bodrum ilçesinde geri dönüşüm ve sağlıklı yaşam konularında projeler üreterek çeşitli çalışmalar yapan Ted Bodrum Koleji Eko Tim Öğrencileri, Bodrum Belediyesi ile ortak çalışma başlatmak için Başkan Mehmet Kocadon ile görüştü.

TED Bodrum Koleji Eko Tim Öğrencileri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Ziyarete on üç öğrenciyle birlikte TED Bodrum Koleji Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı da katıldı. Bodrum Yarımadası’nda iki yıldır geri dönüşümle ilgili çalışmalar yapan Eko Tim Öğrencileri, bundan sonraki iki yıl içerisinde ise "Su" ile ilgili çalışmalar yapacaklarını aktardı. Öğrenciler ziyarette ayrıca Bodrum Belediyesiyle birlikte yapabilecekleri ortak çalışmalar hakkında da Başkan Kocadon ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu.

Öğrencilerin kendisine sunduğu "Educated" adlı okul dergisini ilgiyle inceleyip öğrencileri gönülden yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Kocadon, “Bu gibi etkinlikler, çocuklarımızın kendilerine olan güvenini kazanmalarına ve kişiliklerinin oturmasına büyük katkı sağlıyor. Çocukların Bodrum’un değerleri olan mandalina ve zeytine çalışmalarında yer vermeleri, özellikle ön plana çıkarmak istediğimiz Bodrum Mandalinasına da sevgiyle yaklaşmalarını sağlıyor; bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu tür sosyal projelerin içinde ben de hem Bodrum Belediye Başkanı, hem Mehmet Kocadon olarak her zaman yer almak isterim” dedi.

Bodrum TED Koleji öğrencileri, her yıl Aralık ayında topladıkları mandalinalardan, okullarının mutfağında yapmış oldukları özel mandalina reçelini de ziyaret sırasında Başkan Kocadon’a takdim etti.