Ak Parti Fethiye İlçe Teşkilatıyla beraber 13 ilçe başkanı, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk önderliğinde Ankara’yı ziyaret etti.

Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan Ankara’ya yapmış olduğu ziyaret hakkında basın mensuplarını detaylı olarak bilgilendirirken. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra, Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşüldüğünü açıkladı.

Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk önderliğinde yapılan Ankara ziyareti hakkında bilgiler veren Kadir Sarıhan öncelikli görüşülen konunun öğrenci taşımacılığındaki sorun olduğunu belirtti. Taşımacılıktaki sorunların giderilmesi için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıyla görüştüklerini söyleyen Sarıhan: “Bütün ilçe başkanlarımızın Muğla’da ortak sorunlarından bir tanesi taşımacılık dışında kalan öğrencilerimizin sıkıntılarını dile getirdik. Mevzuatta bir eksiklik olduğu konusunda dile getirilen şikayetler vardı. Ama bunun böyle olmadığını direkt bakanlıktan öğrendik. Valilikten direkt çıkan komisyon kararıyla bazı öğrenciler dışarı da tutularak bazı öğrencilerimizin mağdur olduğunu öğrendik. Bunun düzeltilmesi için yola çıktık. Sayın bakanımızla, müsteşarla, bakan yardımcımızla görüştük. Bu konuda sağlıklı bilgi aldık. Valiliğimiz önümüzdeki günlerde komisyon kararını yeniden çıkartarak bu eksikliğini hissettiğimiz, taşımacılıkta eksikliğini gördüğümüz bölgelerdeki öğrencilerimizin taşınması için düzeltme yapacağız” dedi.

Bodrum İlçe Başkanı dahilin deki bir sıkıntı Turizm Bakanlığı’yla görüşülerek giderilmeye çalışıldı diyen Sarıhan: “Özellikle Bodrum Bölgesini ilgilendiren Bodrum İlçe Başkanımızın şikayeti dahilin de bir sıkıntı dile getirildi. Bununla ilgili Turizm Tesis Alanlarının koylarda, körfez içerisindeki bazı bölgelerdeki yerleşimiyle ilgili, vatandaşların infialiyle ilgili, bunlar dile getirildi. Sağlıklı bilgiler aldık” dedi.

Sağlık Bakanlığında Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir ile görüştüklerini belirten Kadir Sarıhan Fethiye dahil tüm Muğla’daki sağlık yatırımlarının konuşulduğunu söyledi. Fethiye Devlet Hastanesi beraberinde olmak üzere Kamu Hastanelerin sıkıntılarını, yönetim ve mali açıdan eksikliklerinin masaya yatırıldığını söyleyen Sarıhan “Şikâyetlerimizi ve beklentilerimizi dile getirdik. Fethiye Devlet Hastanesi’nde bölgemizi ilgilendiren ciddi hizmetler verilmekte. Ama bölgemiz büyüdüğü için adeta bölge hastanesi konumuna geldi. Bizde bu artan nüfusun, artan turizmin eksikliklerini ihtiyaçlarını giderilmesi için hastanemizdeki kapasitenin geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

İNGİLİZLER SAĞLIKTA TÜRKİYE’YE GÜVENİYORLAR

Sarıhan, Seydikemer’de bir bölge hastanesine benzer geniş kapasiteli bir hastane yapılması gündeme geldiğini belirterek konunun tekrardan değerlendirildiğini söyledi. Sarıhan: “Biz orda bölgemizde Fethiye Devlet Hastanesinin Kaş- Kalkan bölgesine de hitap ettiğini, Ortaca, Köyceğiz, Dalaman daha ilerde Sakar’ın altındaki Yücelen Hastanesi’nden bu tarafa ihtiyaçlara cevap verdiğini biliyoruz. Ayrıca gelen misafirlerimizin, turistlerimizin de hatta sağlık turizmine yönelik hastanelerimizin de artık çalışmaya başladı. Çünkü bugün İngiltere’de Sağlık sistemindeki eksikleri kendi vatandaşları dile getiriyor. Türkiye’de birçok göz, saç, diş gibi problemlerin Türkiye’de halletmenin daha kaliteli ve ucuz olduğunu söylüyorlar. Artık bölgemiz sağlık turizminde de gelişmeye başladı. Bu nedenle kapasitenin arttırılması için yeri ve kapasitesi bilgilendirilmeksizin sadece bu bölgede bir hastanenin ihtiyaç olduğunu, bunun yapılması gerekliliğini dile getirdik. Onlarda konuya sıcak baktılar” dedi.

“2023 YILINDA PARTİMİZİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE GİDEN YOLDA TEMSİL EDEN BİR İL BAŞKANIMIZIN OLMASINI İSTİYORUZ.”

İl Başkanlığı kongre süreci hakkında da kısa bilgiler veren Sarıhan şunları söyledi: “Teşkilat başkanımızı da bu vesileyle ziyaret ettik. Sayın Süleyman Soylu bölgemizle yakından alakadar olmakta. Muğla’mızı sevmekte. Ben ‘Muğla’nın Çocuğuyum’ der hatta. Biz teşkilat başkanımızdan diğer bakanlıklarla irtibat kurulmasında destek alıyoruz. Onun katkılarını, yardımlarını alıyoruz. Biz il başkanlığı seçimi konusunda sadece bütün ilçeleri sağlıklı birliktelik içerisinde çalışmalarımızın yürütülmesi için sağ duyulu, kucaklayabilecek, Ak partinin vizyon ve misyonuna uygun, geniş kitlelere cevap verebilecek bir başkan arıyoruz. Ak Parti Merkez Sağda tek partidir. Bu düşünceyi, bu parolayı devam ettirecek 2023 yılında partimizi sağlıklı bir şekilde giden yolda temsil eden bir il başkanımızın olması arzumuzu ilettik. Dolayısıyla ismin şu ya da bu olması değil, ana esasların yerine getirilmesidir bizim temel hedefimiz” dedi.