Fethiye Belediye Başkanı Behcet Saatcı, Zaman Gazetesi Fethiye temsilciğini ziyaret etti. 2007’de AK Parti’ye kapatma davası açıldığında, partiye ilk ziyareti kendisinin yaptığını belirten Saatcı, "Biz mağdurun yanındayız" diye konuştu.

14 Aralık’ta Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu’na yapılan baskınlarla, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınması nedeniyle, basın özgürlüğünün tekrar gündeme geldiğini belirten Belediye Başkanı Behcet Saatcı, Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ile Zaman Gazetesi Fethiye temsilciliğini ziyaret etti. Saatcı ziyarette yaptığı konuşmada, "Sıkıntılı gördüğümüz her kesimin yanında olmayı hayat felsefesi olarak gören insanlarız. 2007 yılında Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Adalet ve Kalkınma Partisi’yle ilgili kapatma davasını açtığında siyasi partilerin kapanmaması gerektiğini belirterek, AK Parti’yi ilk ziyaret eden bizdik. Hopa’da bir siyasi partinin konvoyunda çıkan kargaşada, Metin Lokumcu isimli vatandaş hayatını kaybettiğinde Özgürlük ve Demokrasi Partisi’ne (ÖDP) ziyarette bulunmuştuk. Burada bulunmamızın sebebi, ülkemizde hukukun üstünlüğüne herkesin ihtiyacı olduğunu, özellikle basın özgürlüğünün sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini hatırlatmaktır” dedi.

Son zamanlarda cereyan eden olaylarla ilgili de konuşan Başkan Saatcı, “İslam coğrafyasında Taliban, IŞİD, El Kaide gibi örgütler Müslüman kimliğini yeterince zedeliyor. Zaman gazetesi camiasının da özgür basın taleplerini doğru buluyorum. Balyoz ve Ergenekon’daki hataya burada da düşülmesin. Hepimizin birebir yaşadığı Balyoz, Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı, Casus gibi davalarda, gerçekten bazılarını tanıdığımız pırıl pırıl subay, devlet görevlisi arkadaşlarımızın ve hatta onların sekreterlerinin yargılandığı ama daha sonra ‘pardon’ denildiği bir hataya bu işte de düşülmemesi en büyük temennimiz ve dileğimizdir" dedi.

Zaman Gazetesi Temsilcisi Arif Aydın ise “Bu operasyona biz hem kendi açımızdan hem de ülke açısında bakıyoruz. Bu işin arkasından diğer medya grupları da aynı durumla karşılaşacaklar mı diye endişe içindeyiz. Bu iş iyi bir iş değil, ülkenin gidişatı da hoş değil. Üzülüyoruz. Haklılığımızı ifade etmekten, Allah’a sığınmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Gazetemiz adına sizlere de çok teşekkür ediyoruz” dedi.