Fethiye’de Merkez Atatürk İlkokul ve Orta Okul müdürlüğü tarafından tutum, yatırım ve Türk malları haftası dolayısıyla düzenlenen yörenin gelenek ve göreneklerini yaşatma etkinliklerine yoğun ilgi oldu.

Okul bahçesinde düzenlenen kermesle birlikte gelenek ve göreneklerde yaşatıldı. Yörük ve Türkmen kültürünün vazgeçilmezi olan kıl çadır kurulurken davul zurna eşliğinde karşılanan davetlilere keşkekten aşureye, gözlemeden değişik tat ve lezzetler sergilenip ikram edilirken Fethiyeli sanatçıların türküleri eşliğinde bol, bol oynandı. Daire amirlerinin yanı sıra Ak Parti Kadın Kolları Başkan ve üyeleriyle velilerin katıldığı etkinlikte okul halk oyunları ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. İlk olarak sahneye Fethiyeli Sanatçı Ali Tunç çıkarak bir birinden güzel hareketli türküleri seslendirdi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Adem Kazan’da Sürmelim Türküsüyle başladığı türkü şöleninde yöre türküleriyle izleyenleri coşturdu. Fethiyeli Sanatçı İsmail Uzunoğlu’da Fethiye Türküleriyle etkinliğe renk kattı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali Koyuncu “Başka kültürleri değil Türk kültürünü sahiplenelim. Bu uygarlık savaşında kendi benliğimizle yer alalım. Unutmayalım ki asırlarca diri kalmış olan kültürümüz bizi biz yapandır. Atatürk’ün değimiyle damarlarımızdaki asil kan ve seçkin Türk Kültürü daha asırlarca yaşayacaktır. Bir şeyleri korumaya gereksiz ışıkları söndürerek, muslukları kapatarak başlayabilirsiniz. Siz bu ülkenin geleceği iseniz geleceğinizi kurma yolunda bize yardım edin. Boşa giden enerjiyi, parayı birlikte muhafaza edelim. Sadece parayı değil zamanımızı ve sağlığımızı da korumalı yerinde kullanmalıyız. Bu ülke bir zeytinin üç öğüne bölünerek savaşların kazanıldığı bir yoksulluktan bu günlere gelmiştir. Bize düşen geldiğimiz yeri unutmamak, bize sunulanları sonuna dek korumak ve değerini bilmektir. Bu güzel memleket için her zaman beraber olalım başka kültürleri değil Türk Kültürünü sahiplenelim ”dedi.