Fethiye’de 112 Acil Servis ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) hizmetleri tanıtıldı.

Uğur Mumcu Parkı’na getirilen ambulans ve UMKE ekiplerinin kullandıkları malzemeler vatandaşlara tanıtıp birimlerin görevleri anlatıldı. Etkinlikte organ bağışı konusunda da bilgilendirmeler yapıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çomak, etkinlikle ilgili olarak 112 ve UMKE diye bildiğimiz birimlerin nasıl çalıştığına dair halka genel bilgi vermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Birimlerin hangi zamanlarda aranması, insanların bu birimlere nasıl ulaşması konusunda bilgilendirildiğini anlatan Çomak, “Tabi ki medya aracılığı ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama görsel olay insanların hafızasında daha fazla kalıyor. Bir görsele dökelim dedik ve Muğla ilinde ilk defa da Muğla ili olarak Türkiye’de gerçekleştirilen programa el attı. 1-5 tarihleri arası 112 ve UMKE tanıtım programı içerisine dâhil edildi. Bakanlığımız bunu kabul etti. Ve bu ilki de Muğla da yaşattığı için gururluyuz. Bizde 1-5 Aralıkta halkımıza bunu tanıtım için başladık” dedi.

Çomak, tanıtımın yanı sıra bu yılın sonuna kadar devam eden organ bağışı programını konusunda da vatandaşlardan destek istediklerini vurguladı. Organ bağışında bulunmak isteyenleri de belge verdiklerini kaydeden Çomak, “İnsanların yaptıkları bağışlarla bize destek olması çok güzel. Bu konuda Fethiye halkına teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ilçe sağlık müdürlüğü olarak da her türlü bilgiyi vermeye hazırız. Eski doğum evindeyiz. Buyursunlar gelsinler hem bilgi alırlar hem organ bağışında bulunmak isteyenlerden bilgilerini alırız” diye konuştu.