Muğla Barosu kayıtlı avukatların yanında stajlarını tamamlayan genç avukatlar ant içerek mesleğe ilk adımı attılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ant İçme Töreni’ne Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, genç avukatlar, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Törenin açılışında konuşan Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun, “Genç Meslektaşlarım, zor ama bir o kadar da kutsal bir göreve başlıyorsunuz. Görevin kutsallığı sizin zorlukları aşmanızı sağlayacak ve toplumsal barış, hukuk ve adalet uğruna yaptıklarınızdan büyük mutluluklar duyacaksınız. Adalet ve hukuk öyle kavramlar ki, tıpkı hava gibi. Varlığında varlığını dahi hissetmediğiniz, ama yokluğuna bir an bile katlanamadığımız bir duygu. Hukuku üstün kılmak için var gücünüzle çalışın. Evrensel hukuk kurallarını ülkemizin hukuk kuralları haline getirin” dedi.

Baro Başkanı Cumhur Uzun’un konuşmasının ardından avukatlık mesleğine başlayacak olan,

Gürsel İnce, Sinem Başkaya, Merve Aydın, Onur Budak, Ayşe Güçlü, Nursel Kaplan, Müge Kutluk, İsmail Cihan, Dursun Ordukaya, Sercan Alacık, Mehtap Çakır, Güler Kübra Ünlüsoy ve Gizem Sayar avukat cübbelerini giyerek ant içtiler. Ant içen avukatlara, “Avukatlık Ruhsatnameleri” Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun ve baro üyesi avukatlar tarafından verildi.