10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Muğla İnsan Hakları Kurulu üyeleri Vali Amir Çiçek’i ziyaret etti. Ziyarette kurula başkanlık eden Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, çalışmalar hakkında vali Çiçek’e bilgi verdi.

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü çerçevesinde kurulun çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Kurban, “İnsan hakları bağlamında Muğla’da standardı yükseltmek için gayret sarf ediyoruz. Amacımız insan hakları ihlali konusunda diğer kurumlar ile kaynaşarak kurumlar arası iletişimi sağlamak istiyoruz” dedi.

Vali Amir Çiçek, Türkiye’de son yıllarda insan hak ve ihlallerinin en aza indirildiğini belirterek, “İnsanların haklarına her geçen yıl daha fazla saygı gösterilmesi gerektiği inancındayım. İnsanın temelinden doğasından gelen ve Anayasa ile teminat altına alınan o hakların en iyi kullanılması noktasında çaba göstermeliyiz. Bu konu sadece İnsan Hakları Kurulu’nun görevi değil. Bu kurulumuz gelen şikâyetleri değerlendirir, ilgili kurumlara iletir. Günümüzde insan hak ihlalleri geçen yıllara oranla daha iyi durumda. Geçmiş yıllarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılan her başvuru sonrası devletimiz yargılanıyordu. Bu başvuru sayısı son yıllarda iyice azaldı. Anayasa Mahkemesi artık bireysel başvuruları almaya başlayınca AİHM’e artık fazla dosya gitmiyor. Bu da şunu gösteriyor, artık Türkiye demokrasiyi yakaladı ve demokrasiyi uyguluyor. İnsan haklarının kullanılması konusunda bütün birimlerimiz gerekli hassasiyeti göstermektedir. Muğla’da her geçen yıl insan hakları ihlalinin sıfıra varacak dereceye kadar gelmesi önemli bir gelişmedir. İnsanların mutluluğu, huzuru toplumun birbiri olan dayanışması bizi sevindiriyor. Bu kurul sadece devletin uhdesinde çalışanlardan değil, sivil kesimden gelen STK temsilcileri de var” dedi.