Muğla’nın Milas ilçesinde Türk Arkeolog Prof. Ramazan Özgan ve İsveçli Arkeolog Prof. Dr. Pontus Hellström’ün onuruna yapılacak sempozyumun bu yılki ana teması ‘Karia’nın sikkeleri’. İki gün sürecek sempozyumda Türk, İtalyan, Fransız, Alman ve İsveçli arkeologlar çeşitli bildiriler sunacak.

Milas’ta antik çağın savaşçı kavimi Karialıların kültürünü araştırmak amacıyla yapılmakta olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nun 10’uncusu 04 / 05 Ağustos’ta yapılacak. Bu yıl Türk Arkeoloji Profesörü Ramazan Özgan ve İsveçli Arkeoloji Profesörü Pontus Hellström’ün onuruna düzenlenecek sempozyumun ana teması "Karia’nın sikkeleri" olarak belirlendi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Mimarlar Odası Milas Temsilciliğinin ev sahipliğinde yapılacak Sempozyumda Türk, İtalyan, Fransız, Alman ve İsveçli arkeologlar Karia sikkeleri veya Karia kültürü ve arkeolojisi hakkında çeşitli bildiriler sunacaklar.

Tarihte, başlarındaki savaş tulgalarına ilk kez at kuyruğu şeklinde sorguç takan, kalkanlara yine ilk kez kulp takıp dış yüzeylerini boyalarla ve çeşitli figürlerle süsleyen tarihin savaşçı Karialıların kültürünü araştırmak amacıyla her yıl Milas’ta düzenlenmekte olan Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumlarının 10’uncusu 04 / 05 Ağustos Cuma ve Cumartesi günleri yapılacak. Karia uygarlığının ve Beylikler Döneminde Menteşe Beyliğinin başkentliğini yapan Milas’ta düzenlenecek sempozyum bu yıl Karia arkeolojisine çok değerli katkılarda bulunan Türk Arkeolog Prof. Ramazan Özgan ve Karialıların Milas yakınlarındaki kutsal kenti Labranda’da yıllarca çalışan İsveçli Arkeolog Pontus Hellström’ün onuruna düzenlenecek. Sempozyumda, aralarında Türk, İtalyan, Fransız, Alman ve İsveçli Arkeologların olduğu 24 arkeolog bildiriler sunacaklar.

Milas - Muğla - Bodrum kavşağındaki Milashan Otel’de düzenlenecek sempozyum 04 Ağustos Cuma günü saat 10.00 da başlayacak ve 17.00’ye dek sürecek. 05 Ağustos Cumartesi günü yine saat 10.00’da başlayacak sempozyum saat 17.00’de sona erecek.