Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında su sıkıntısı yaşanan mahallelerde çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmalar kapsamında MUSKİ ekipleri tarafından Milas ilçesinin Kısırlar Mahallesi’nde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının ortadan kaldırılması için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

Özellikle yaz aylarında mevcut su kullanımının artması nedeniyle yaşanan su sıkıntısının önüne geçmeyi amaçlayan MUSKİ ekipleri, mahalleye yeni açılan sondaj kuyusundan depoya yeni bir terfi hattı çekiyor. Yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğundaki yeni terfi hattı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Kısırlar Mahallesi’nde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının önüne geçilecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Kısırlar Mahallesi’ndeki yeni terfi hattı çalışmalarının yaklaşık bin 500 metrelik kısmının tamamlandığını ifade etti. Ülgen, “Kısırlar Mahallemizdeki mevcut kuyu yaz aylarındaki su kullanımı nedeniyle ihtiyacı karşılamıyordu. Bu nedenle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının önüne geçmek için MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak proje çalışmalarımızı tamamlayarak çalışmalarımıza başladık. Yeni açtığımız sondaj kuyusundan depoya yaklaşık 2 bin 500 metre yeni terfi hattı çekiyoruz. Terfi hattı çalışmalarının yaklaşık 1500 metrelik kısmını tamamladık. Geri kalan 1000 metrelik kısmını ise kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni açtığımız sondaj kuyusundan çıkan saniyede 10 litrelik debili su ile birlikte Kısırlar Mahallesi’ndeki vatandaşlarımız yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayacak ve uzun yıllar kesintisiz bir suyu kavuşacaklar” dedi.