Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü Kadın Akademisi Kültür grubu Aşure etkinliği düzenledi. Düzenlenen aşure etkinliğine çevre ilçelerden ve Köyceğiz yerli ve yabancıların ilgisi büyük oldu.

Geleneksel aşure yapıma uygun olarak hazırlanan büyük kazanlarda aşure pişirildi. Gelen yerli ve yabancı misafirlere tarihi Sabri Başoğlu konağının bahçesinde tasavvuf müziği ve ney dinletisi eşliğinde 2 Bin kişiye aşure dağıtıldı.

Etkinliğin açılışına gelen köyceğiz kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Kaunos antik kenti kazı başkanı prof Dr Cengiz Işık,Jandarma komutanı Yüzbaşı Evren Kaptan ve eşi ,Dalyan çevre severler grubundan Marina Jonker,Köyceğiz hayvan severler grubundan Mukaddes Paulsen ,Sarah Browne,Evelyn Grrod,Margaret Calverley,Muğla yabancılar derneğinden 2.başkanı John Vickers ve Selma Vickers,Köyceğiz Chp kadın kolları başkanı Fatma Eke,Köyceğiz kadın Kolları başkanı Gülçin Koseoğlu ve üyeleri ,Ak parti il yönetim kurulu üyesi Şadi Pirci ve Eşi,Fethiye’den tasarımcı Havva Aydoğan,Dalaman’dan Ressam Rükiye Üstündağ Marmaris’den yardımseverliği ile tanınan Meral Günay, Köyceğiz Ak parti İlçe başkanı Ülgen Şenel ve yönetim kurulu üyeleri ,İşadamı Doğan Merpez,Köyceğiz meclis üyeleri Cemil Cem ,Mehmet Ali Acet,Neriman Palancıoğlu Ortaca’dan organizatör Özlem Şaşmazer ,ressam Iraz Keskin ,tasarımcı Esin Pirci etkinliğe katılarak destek verdiler.

Kadın Akademisi hakkında bilgi veren Köyceğiz Kültür ve sosyal işler Müdürü Halil Karanfiloğlu, "Köyceğiz kadın akademisi Belediye Bünyesinde kurulmuş ve Dezavantajlı gruplara yönelik oluşturulmuş bir sosyal sorumluluk projedir. Kadın Akademisi farklı 11 gruptan oluşmaktadır. Eğitim, Sağlık, Kültür, Doğa-Gezi, Spor, Üretim-Pazarlama, Hukuk, Geri dönüşüm, Sosyal yardım olarak hizmet üretmektedir. Bu kapsamda Kültür grubumuz bu aşure etkinliğini bu tarihi mekânda geleneklerimize göre kazanlarda pişirilerek hazırlandı. Aşure gününe uygun olarak tüm inançların ve dillerin ortak orijinal adı ‘’Aşura’’ olarak geçmektedir. Bizimde kültürümüzün bir ürününü misafirlerimizle paylaşmak istedik bizleri bu günde yalnız bırakmayan tüm ilçelerin kadın temsilcileri i ilçe yöneticileri ve yerli ve yabancı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Aşure Dağıtımını Kaymakam ve Belediye Başkanı ve kadın Akademisi üyeleri birlikte yaptılar. Etkinlikte ayrıca Muğla halk sağlığı tarafından kanserde erken teşhis Ketem tarama bizleri hakkında kadınlara bilgilendirme broşürü dağıtıldı. Kosgeb eğitimi almış kadınlara sertifikaları dağıtıldı.

Kadın Akademisi Başkanı Berrin pirci Orhan ise "Manevi Kültürümüzün geleneksel bir ürünü olan Aşuremiz Tüm katılımcılarımızla birlikte aynı kazandan yiyerek Birlikteliğimizin duasını inançlarımıza göre yaptık. Yabancı yurttaşlarımızın etkinliğimize gösterdiği ilgi bizleri daha da mutlu ediyor. Ortak yaşamın ortak isimleri ile bu tür kültürel buluşmalarımız diğer grup çalışmalarımızla da devam edecektir" dedi