Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kadın Akademisi, gerçekleştirecekleri çalışmalara yön verecek 10 çalışma grubu birden kurdu.

Köyceğiz Kadın Akademisi gönüllü üyeleri, kadın teması başlığında, eğitim, sağlık, spor, gezi, geri dönüşüm, kültür, kitap, sanat, yardım, üretim ve pazarlama grupları kurdu. Akademisi çatısı altında hizmet üretmeyi hedefleyen gruplar en az 8 üyeden ve birerde başkandan oluşacak.

Kadın Akademisi Başkanı Berrin Pirci Orhan yaptığı açıklamada; “Bizler gönüllü çalışanlar olarak Köyceğiz’de yaşayan tüm kadınların mutlaka bize katkı sunacağı biliyoruz. Bunun için her ay bir dayanışma etkinliği ve her haftada bir grup çalışması yaparak ihtiyaç önceliklerimizi dikkate alıp üretim planları yapacağız. Kurduğumuz gruplar, gönüllü faaliyetlerimize hız kazandıracak. Köyceğiz Belediye başkanımız Kamil Ceylan’a bize bu imkânları tanıdığı için tüm kadınlarımız adına teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Cem ise; ’’Belediye başkanımızın direktifleri doğrultusunda kurulan kadın akademisi kısa bir zaman diliminde faaliyetlerine başladı. Sergilerdeki aktif katılımları göz dolduruyor. Gönüllülük esasına dayalı bu akademi ve grupların Köyceğiz’de yaşayan tüm kadınlara hizmet üreteceğinden hiç kuşkumuz yok. Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğümüz ise çalışmalara desteğini sürdürüyor, sürdürecektir” dedi.