Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir grup mağaza çalışanı maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı. Cumhuriyet Mahallesi Hükümet Caddesi’ndeki ev eşyası satışı yapan mağazada çalışan ve işten çıkarıldıktan sonra maaşlarının ödenmediğini iddia eden 10 kişilik grup Beşkaza Meydanı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde araya geldi.

Maaşlarını alamadıklarını öne süren işçilerden bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Mağaza çalışanlardan Tülin Aybek "Mağazada 40 günlük alacağım var" diyerek her çalışanın içeride yaklaşık 2’şer bin lira parası kaldığını iddia etti.

Çalıştıkları sürede mesailerinin de yazılmadığını söyleyen Aybek “Toplam 20 kişiyiz. Bazıları başka yerlerde işe başladığı için gelemedi. İş yerinin Ocak ayında açıldı. Şubat ayında ise resmi açılışı yapıldı. Bize ‘siz satış yapamıyorsunuz’ denilerek 10 kişi işten çıkarıldı. Sonrasında da her hafta birilerini çıkardılar. Mart’ta da bazıları çıkartıldı. 2 ay çalıştırıp hiçbir hak talep etmememiz için işten çıkarttılar” dedi.

Ahmet Taka ise maaşlarının geciktiği için ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi. Mağaza yetkilileri de işten çıkarılanların şubat maaşlarının yattığını işten çıkış maaşlarının yatmadığını bildirdi. Yetkililer, çıkarılan işçilerin alacaklarının en kısa sürede ödeneceğini söyledi.