Manisalı gazeteciler, Fethiye yöresini gezerek yorgunluk attı.

Manisa Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın destekleriyle Fethiye ve Ölüdeniz’i gezen Manisalı Gazetecilere ev sahipliğini Fethiye Gazeteciler Derneği yöneticileri yaptı. Fethiye ve Ölüdeniz’i gezen Manisalı Gazeteciler Çalış Yörük Müzesini gezip İsmail Uzunoğlu’ndan müze hakkında bilgi aldılar. Manisa Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz’ünde bulunduğu gazeteciler Fethiye’deki gazeteler hakkında Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş’tan bilgi de aldı.

Manisa Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz, dört yıldan buyana Manisa’daki basın çalışanlarıyla bir araya geldiklerini belirterek "Manisa Basının düzenlemiş olduğu bu geziye bende dahil oldum. Fethiye’de güzel bir gün geçirdik. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Manisa basınına , Şehzadeler Belediyesine, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’a teşekkür ediyorum. Fethiyeli basın mensuplarının bize gösterdiği ilgiye de teşekkür ediyorum. Bizi güzel bir ortamda sıcak bir şekilde karşıladılar. Manisalı gazeteciler ile Fethiyeli gazeteciler burada bir araya geldiler. Burada basın mensubu arkadaşlar ile basının sorunlarını da konuşma fırsatı bulduk. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaştık" dedi.

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu’da "26 yaşımdan buyana müze için Yörüklerimizin kullandığı eşyaları toplamaya başladım. İlk olarak Elmalı’dan bir kağnı arabası aldım. Bu heves devam etti. 16 yıldan buyana bu tür eşyaları topluyorum. Bu eşyalardan oluşan bir müze oluşturdum. Adına Yörük Müzesi adını verdik. Amacımız bu kültürü gelecek nesile aktarmaktır. Burada zaman zaman Yörük Türkmen yarenleri yapıyoruz. Buraya gelenler ücretsiz olarak müzemizi gezebiliyorlar. Yörük çadırında gelen misafirlerimize yörük kahvaltısı veriyoruz. Bir çok ulusal kanallarımız buradan yörük çadırımızdan çeşitli programlar yaptı. Tanıtım olarak faydalı olduğunu düşünüyorum. Müzemiz her geçen gün gelişiyor" diye konuştu.