Muğla’nın Marmaris ilçesinde 25’incisi düzenlenen "Marmaris Uluslararası Yarış Haftası", start aldı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen yelken yarışlarına Türkiye, Slovakya, Hollanda, Kanada, İtalya, Almanya, Rusya, Beyaz Rusya, İngiltere, Amerika, Ukrayna, Norveç, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan, Letonya ve Romanya’dan 150 tekne ile yaklaşık bin 500’ün üzerinde yelken sporcusu katıldı. Netsel Marina Kupası adı altında yapılan ilk gün yarışlarının IRC (Uluslararası Yarış Klasmanı) -1, IRC-2, IRC-3, IRC4, IRC-5 ve IRC Charter-1, IRC Charter-2, IRC Charter-3, IRC Charter-4 ile IRC Charter-5 olmak üzere toplam 10 klasmanda yapılacağı belirtildi.

Sabah saatlerinde bağlı bulundukları Netsel Marina’dan ayrılan yatlar, bir süre körfezde antrenman turları atarak uygun rüzgarın çıkmasını bekledi. Yeterli rüzgarla birlikte hakem heyetini yaptığı anonsla yarışa başlandı. Koy içindeki yarışta, yelkenciler daha önceden yerleştirilmiş şamandıraların etrafından ilk önce dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalıştı. Heyecanlı anların yaşandığı yarışta, yatların açtığı birbirinden renkli yelkenler körfezde renkli görüntüler oluşturdu.

MIYC Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yat yarışı organizasyonunun 25 yıldır sürdürülüyor olmasının önemine işaret etti. Çeyrek asırdır devam eden yarışlara her geçen yıl ilginin arttığını ifade eden Kesgin, "Özellikle Ruslar yarışlara yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl katılanların yaklaşık yüzde 60’nı Ruslar oluşturuyor. Rusları ise Almanlar takip ediyor" dedi.