Muğla’nın Marmaris İlçesinde her yıl Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk Koşusu yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. 8 ayrı kategoride yapılan yarışmada bazı öğrenciler baygınlık geçirdi.Koşu sonunda dereceye girenlere madalya verildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya ilk geliş tarihi olan 27 Aralık 1936’da ilk kez yapılan 10 bin 800 metrelik koşu, geleneksel hale getirilerek her yıl düzenli olarak 27 Aralık tarihinde tüm yurtta gerçekleştiriliyor. Bu yılda 79. Su düzenlenen Atatürk Koşusu, Marmaris Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Marmaris’te de yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

8 ayrı kategoride yapılan yarışlarda her kategorinin başlama noktası farklı olmak üzere bitiş noktaları Sabancı Lisesi önü olarak belirlendi. Marmaris Merkez, beldeler ve köylerinde bulunan ilk ve ortaöğretim okullarından yarışmaya katılan sporcular birinci olabilmek için kıyasıya mücadele verdi. 3 öğrenci koşunun son metrelerine doğru fenalık geçirerek bayıldı. Baygınlık geçiren bazı öğrencilere ise 112 ekipleri müdahale etti.

Bu yıl Atatürk Koşusu’nun Marmaris’te 27 Aralık yerine 29 Aralık’ta yapıldığını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Kocabıyık , koşunun sorunsuz olarak tamamlandığını belirterek öğrencilere teşekkür etti.

Yaklaşık 2.5 saat süren ve 10 beden eğitimi öğretmenin de hakemlik yaptığı yarışlarda, 5 bin metre büyük erkeklerde Ali Can Ünlü, 5 bin metre genç erkeklerde Batuhan Bilgin, 3 bin metre genç kızlarda Merve Ekinci,1200 metre küçük Kızlarda Dilan Sude Yılmaz, bin 500 metre Küçük erkeklerde Samet Aybadem, 2 bin metre Yıldız Kızlarda Kudret Türkyılmaz, 3 bin metre Yıldız Erkekler de ise Tevfik Kanat birincilik elde etti.

Yarışmada dereceye giren sporcular başarı belgesi ve madalyayla ödüllendirildi.Ödül töreninin ardından genç sporcular Türkmenistan Parkı’nda hep birlikte oyun oynadı.