Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik verilmesinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü ilan edilişinin 86. yıl dönümü ülkenin her yerinde olduğu gibi Marmaris’te de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliğini’ kabulünün 86. Yıldönümü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Marmaris’te de çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk program Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın Atatürk Anıtı’na saat 10.30’da çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından da İstiklal Marşı okundu.

Çelenk töreninin ardından devam eden program ,Siteler’de bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Tören Okul öncesi öğretmeni Mehmet Emre yönetiminde Halk oyunları gösterisiyle başladı. Ardından Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı’nın 24 Kasım öğretmenler günü mesajı okundu. Mesajların ardından da ilçenin en genç öğretmeni Vildan Özdemir bir konuşma yaptı. Emekli öğretmen Mustafa Züli ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaparak, öğretmenliği anlattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğu vurgusunu yaparak, tüm öğretmenlerin bu gününü kutladı.Çok sayıda davetlinin katıldığı kutlama töreninde bu yıl mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.Öğrencilerin oratoryo gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Program İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Korosunun müzik dinletisiyle sona erdi.