Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz, Orman Haftası dolayısıyla ilkokul öğrencilerine doğa hakkında bilgi verdikten sonra bitki dikimi yaptırdı. Minik öğrenciler ayrıca mercekli kaplarla doğayı yakından izleme fırsatı buldu

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Milas Temsilciliği, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçedeki ilkokul öğrencilerine doğa sevgisi aşıladı. TEMA Vakfı Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz, Orman Haftası dolayısıyla Dr. Mete Ersoy İlkokulu anasınıfı öğrencilerine ve Atatürk İlkokulu öğrencilerine sunum yaptı. Minik öğrenciler, ağaç, orman ve çevre temalı sunumun ardından mercekli kaplar içerisine konulan çeşitli bitki ve canlıları izledi. Etkinlik, Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün temin ettiği bitkilerin dikimiyle sona erdi.

Etkinlikte öğrencilerin sorularını yanıtlayan Nergiz, “Orman Haftası nedeniyle doğa sevgisini aşılamak için Milas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte güzel bir etkinliğe imza attık. Önce minik öğrencilerimize yönelik, onların algılayabileceği bir seviyede orman sevisini, ormanın önemini anlattık. Daha sonra mercekli kaplarda doğayı yakından inceleme fırsatı yakaladılar ve sonunda bitkilerimizi toprakla buluşturduk. İlçemizde bulunan okullardan gelen taleplere göre tüm öğrencilerimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza doğa ve çevre bilincini şimdiden aşılayarak bilinçli bireyler olmalarını hedefliyoruz.” diye konuştu.