MHP büyük kurultayı öncesi Muğla’da ilçe kongrelerinin tarihleri belirlendi. Fethiye ile başlayacak kongre süreci Şubat ayının ortalarında İl kongresi ile tamamlanacak. 6 Aralık’ta Fethiye ilçe kongresi ile başlayacak kongre takvimi 1 Şubat’ta Bodrum ilçe kongresi ile tamamlanacak.

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, partisinin büyük kurultay öncesi yapılacak kongreler ile daha dinamik kadroların belirleneceğini ve bu kadroların MHP’yi iktidara taşıyacağını açıkladı.

Korkmaz, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik yönden çıkmaza girdiğini, sorunların büyüdüğünü, bugünkü AK Parti Hükümeti’nin bu sorunları çözmekte yetersiz kaldığını belirtti. Korkmaz, “Teröristlerin siyasi muhatap kabul edilip şehitlerimizin kemiklerinin sızlatıldığı, siyasi çıkarlar doğrultusunda belirlenen ekonomik stratejilerin iflas ettiği, devlet itibarının yerlerde süründürüldüğü, “Türk” kelimesinin literatürlen çıkartılmaya çalışıldığı bir dönemde Türk Milliyetçilerinin üzerine düşen görev daha da önemli bir mahiyet kazanmıştır” diye konuştu.

Korkmaz, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin teşkilatta birlik, sahada birlik, söylemde birlik ve ülküde birlik için herkesin üzerine düşen vazifeyi azami derecede yerine getireceğinden hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini söyledi. Korkmaz, “Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir tuzağa düşmeyecek, hiçbir senaryonun figüranı olmayacak, yalnızca büyük Türk Milletinin yükselişi yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir” dedi.

İLÇE KONGRE TAKVİMİ

MHP İlçe kongreleri 6 Aralık Fethiye, 7 Aralık Seydikemer, 28 Aralık Yatağan, 4 Ocak Dalaman, 10 Ocak Ula, 11 Ocak Menteşe, 17 Ocak Ortaca, 18 Ocak Köyceğiz, 24 Ocak Datça, 25 Ocak Marmaris, 30 Ocak Kavaklıdere, 31 Ocak Milas ve 1 Şubat tarihinde de Bodrum ilçe kongreleri yapılacak. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından Şubat ayının ikinci haftasında da il kongresi gerçekleştirilecek.