Milas’ta “Bir Yastıkta Bir Ömür” projesi kapsamında evlilik hazırlığı içerisinde olan çiftlere Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti’ni hayata geçiriliyor.

Milas Belediyesi Sağlık ve Hukuk İşleri Müdürlükleri tarafından ortaklaşa hazırlanan “Bir Yastıkta Bir Ömür” projesi kapsamında evlilik hazırlığı içerisinde olan çiftlere “Evlilik Öncesi Danışmanlık Hizmeti” hayata geçiriliyor.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, danışmanlık hizmeti alan ilk çifte katılım belgelerini verdi. Tokat ayrıca genç çiftin nikâhlarını da kıyarak “Bir Yastıkta Bir Ömür” diledi.

Hayata geçirilecek proje kapsamında yeni evlenecek olanlara, Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri ile Evlilik ve Sağlık alanında uzman ekiplerce seminerler düzenlenecek.

Hemşire, Aile Danışmanı ve Milas Belediyesi Doktoru eşliğinde düzenlenecek seminerlerde evlilik hazırlığındaki çiftlere iki ana başlık altında bilgiler aktarılacak.

“Evlilik Ve Yaşam Becerileri” ve Evlilik ve Sağlık” ana başlığındaki seminerlerde; evlilik ve ilk yıllar, sağlıklı bir evlilik için yapılması gerekenler, evlilik çatışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları, kadın, erkek ve cinsellik, sağlıklı aile ve sağlıksız aile, aile içi iletişimin temel unsurları, üreme ve cinsel sağlık, aile planlaması ve üreme bozukluğu ve yardımla üreme teknikleri hakkında bilgiler aktarılacak.

Nisan ayı içerisinde hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında evlilik başvurusu yapan ve danışmanlık hizmeti almak isteyen çiftlere gruplar halinde eğitimler verilecek. Talep gelmesi durumunda ise çiftlere ayrıca bireysel olarak ta danışmanlık hizmeti verilebilecek.