Muğla Milas’ın Hisarbaşı Mahallesi’nde bulunan tescilli tarihi bina, can ve mal güvenliği oluşturduğu gerekçesiyle Milas Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Milas’ın Hisarbaşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan tarihi binanın, can ve mal güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle dün Milas Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirildi.

Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekipleri tarafından kepçe yardımıyla yıkıldı.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2016 yılında, hakkında yıkım kararı çıkan yıpranmış ve yıkılmaya yüz tutmuş yüzyıllık bina; Milas’ın en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet’te bulunuyordu. Zaman zaman parçaları dökülen bina, etrafından geçen insanlara tehdit oluşturmaya başlamıştı. Özel mülkiyet alanında bulunan tescilli binanın yıkılması için mal sahibine tebligat gönderen ekipler, mal sahibinin binayı yıkmaması üzerine harekete geçti.

Milas Müze Müdürlüğü denetiminde gerçekleştirilen tescilli binanın yıkım işleminde, Cumhuriyet Caddesi’nde güvenlik şeridi çekilerek, cadde bir süreliğine trafiğe kapandı.

Milaslı vatandaşlar, tehlike oluşturan tarihi yapıların da bertaraf edilmesini istediklerini belirterek “Milas Belediyesini ve ekipleri, aldıkları isabetli karardan dolayı teşekkür ediyoruz. Diğer, can ve mal güvenliğine tehlike oluşturan binaların da bertaraf edilmesini istiyoruz. Milas’ın sokaklarında, bina üzerimize yıkılacak korkusu taşımadan dolaşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.