Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Milas gönüllüleri, eşsiz bir güzelliğe sahip olan Gökçeler Kanyonu’nu ve kanyondaki İncirliin Mağarası’nı gezdi.

21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Milas Temsilciliği, TEMA gönüllerinin katılımıyla doğa yürüyüşü düzenledi.

TEMA Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz önderliğinde Gökçeler Kanyonu’na gelen grup, baharın gelmesiyle birlikte renklenen kanyonda yürüdü. Doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlik, daha sonra 345 metrelik uzunluğa sahip olan İncirliin Mağarası’nın turizme açılan155 metrelik kısmının gezilmesiyle devam etti.

“Orman Haftası nedeniyle doğa sevgisini aşılamak için Milas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte güzel bir etkinliğe imza attık. Önce minik öğrencilerimize yönelik, onların algılayabileceği bir seviyede orman sevisini, ormanın önemini anlattık. Daha sonra mercekli kaplarda doğayı yakından inceleme fırsatı yakaladılar ve sonunda bitkilerimizi toprakla buluşturduk. İlçemizde bulunan okullardan gelen taleplere göre tüm öğrencilerimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza doğa ve çevre bilincini şimdiden aşılayarak bilinçli bireyler olmalarını hedefliyoruz.” diye konuşarak Orman Haftası’nı dolu dolu geçirdiklerini belirten Nergiz, Gökçeler Kanyonu’nun kuzey yamacında bulunan İncirliin Mağarası’ndaki dev sarkıtların, dikitlerin, sütun ve damlataş havuzlarının özel ışıklandırma sistemi sayesinde fantastik bir görünüme büründüğünü söyledi.

Kanyonun ve mağaranın doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade eden TEMA gönüllüleri, “Endemik bitki örtüsü, berrak dereleri, görsel zenginliği ve bol oksijenli yürüyüş parkurları ile trekking tutkunlarına güzel rotalar sunan Gökçeler Kanyonu-İncirliin Mağarası misafirlerini büyülüyor" diye konuştu.