Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Milas Meslek Yükselokulu’nda “İş Arama Becerileri Semineri” verildi. Öğrenciler geleceklerine yön verecek semineri ilgiyle takip etti.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, üniversite öğrencilerinin iş yaşamına hazırlanması için önemli bir seminer çalışması gerçekleştirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu öğrencilerine verilen ‘İş Arama Becerileri’ temalı seminer öğrencilerden ilgi gördü. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Yükseokul Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, öğrencilere iş yaşamına atılmaları için teşviklerde bulunduklarını anlatarak öğrencilerin piyasada yalnız olmadıklarını anlattı.

Sarıyerli, okulda öğrenilen teori eğitiminin pratiğe dökülmesi gerektiğine dikkat çekerek; “İŞKUR’un programlarına katılan öğrenciler, okullarda öğrendikleri teorik bilgileri kendi alanlarında çalışarak pratikle destekleme şansı buluyor. İŞKUR’un bünyesinde 250 çeşit kurs ve işbaşı eğitim programı bulunuyor ve bu programlar vatandaşları iş sahibi yapıyor. İŞKUR’un düzenlediği işbaşı eğitim programlarına katılan öğrencilerin artık bursları kesilmeyecek. Böylece öğrenci hem ekonomik olarak rahatlayacak hem de piyasayı tanımış, tecrübe kazanmış olacak.” diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Muğla İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen semineri İş ve Meslek Danışmanı Dilek Özdemir yaptı. İş ve Meslek Danışmanı Özdemir kapsamlı sunusunda öğrencilere Türkiye İş Kurumu’nun faaliyetleri konusunda ayrıntılı bilgi verdi.İşsizlik sigortası, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına çalışma projeleri, meslek danışmanlığı ve iş danışmanlığı faaliyetleri hakkında konuşan Özdemir, öğrencilere başarılı olabilmeleri için şu tavsiyelerde bulundu; “Öncelikle öğrenci kendi özelliklerini tanımalı ve işten beklentilerini bilmelidir. Bu kendini tanıma süreci ne kadar etkin yapılırsa ileriki dönemde iş hayatında da sıkıntı yaşama ihtimali o kadar azalır. İyi bir özgeçmiş oluşturmakta iş yaşamına girerken kolaylık sağlar.”