Milas’taki Menteş Kavşağı’nda meydana gelen göçük araçların zor anlar yaşamasına neden oldu. Karayolundaki göçüğe kaçan bir otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Son günlerde Milas’ta etkili olan sağanak yağış, altyapı çalışması yapılan yollarda derin göçüklere ve çukurlara neden oldu. Yollardaki aşırı bozulma şehir içi trafiğini felç etti. Yağmur suyuyla dolan çukurlara girerek mahsur kalan çok sayıda araç kurtarıcı yardımı almak zorunda kaldı.

Daha önceden altyapı ve kanalizasyon çalışması kapsamında çalışma yürütülen 23 Nisan Bulvarı’ndaki Menteş Kavşağı’nda da dün gece saat 23.45 sıralarında yağışla birlikte çökme yaşandı. Kavşaktaki trafik ışıklarının bulunduğu orta refüjde ve karayolunda meydana gelen göçükler vatandaşları tedirgin etti. Karayolundan geçtiği sırada çukura giren bir otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Yoldaki sıradan bir su birikintisinden geçeceğini zannederken çukura giren bir sürücü yaşadıklarını şu sözlerle anlattı; “Kavşaktan geçeceğim için hızımı düşürmüştüm. Daha sonra arabadan tak tuk şeklinle sesler geldi ve derin çukura kaçtığımı anladım. İnip baktığımda büyük şaşkınlık yaşadım. Yolda ve orta refüjdeki çukurlar korkunçtu. Aracımın iki lastiği patladı, alt takımında ise hasar meydana geldi. Eğer hızlı olsaydım yaralanabilirdim.”

POLİS VE KARAYOLLARI EKİPLERİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Karayolunda göçük ihbarıyla Menteş Kavşağına gelen karayolları ekipleri, hızlı bir şekilde göçük etrafına şerit çekerek başka kazanın yaşanmaması için önlem aldı. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri de güvenlik önlemlerini genişletti ve araç trafiğinin kontrollü sağlanması için çalışma başlattı. Polis ekiplerin girişimiyle çağrılan bir iş makinesi karayolundaki göçüğe mıcır dökerek müdahale etti. Karayolundaki onarımın ardından yol trafiğe açıldı.