Bu yıl 53’üncüsü düzenlenen Kütüphane Haftası, Milas’ta yapılan bir dizi etkinlikle kutlanmaya başladı. Gerçekleştirilen kutlama etkinliklerinde konuşan Milas Halk Kütüphanesi Müdürü Şerife Öztürk, 2016 yılı içerisinde 35 bin 924 okuyucuya ulaştıklarını kaydetti.

Bu yıl 53. düzenlenen Kütüphane Haftası, Milas Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Dün saat 10.00’da başlayan etkinliklere; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas Milli Eğitim Şube Müdürleri Akın Coşkun ve Coşkun Demir, Milas Halk Kütüphanesi Müdürü Şerife Öztürk, kamu amirleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şerife Öztürk gerçekleştirdi.

Kütüphane Haftası’nın amacının kütüphanelerin önemini ortaya koyarak, dikkatleri okuma ve kitaba çekmek olduğunu belirten Öztürk “Kütüphanenin, kitapların ve okumanın önemini anlatmak için kutlanan, Kütüphane Haftası’nın 53’üncüsünü sizlerle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halk Kütüphaneleri 7’den 70’e herkese ayrım gözetmeden hizmet veren kültür ve yaygın eğitim kurumlarıdır. Amacımız vatandaşlarımızı okumaya araştırmaya yöneltmek, yeni bilgiler edinerek kendi kendilerini yetiştirmeye çalışmaktır. Bilgiye ihtiyacı olan herkesin en kolay ulaşabileceği kaynak Halk Kütüphaneleridir.” dedi.

2016 yılı içerisinde, Milas’ta 35 bin 924 okuyucuya ulaştıklarını kaydeden Öztürk “İlçemiz Halk Kütüphanesinde 27 bin 362 adet kitap faydalanmanız için sizleri beklemektedir. Üye sayımız 2 bin 420 olup, bu yıl içinde okuyucularımıza 6 bin 448 adet kitap, 2 bin 184 adet süreli yayın ödünç vermiş bulunmaktayız. 2016 yılı içinde kütüphanemizden yararlanan toplam okuyucu sayımız 35 bin 924’dür. Ödünç verme, üyelik ve internet erişim sistemi hizmetlerimizden bütün halkımız ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. 29 Mart Çarşamba günü saat 12.30 ile 13.00 saatleri arasında 81 ilde aynı anda kitap okuma etkinliği kapsamında “İnsan Her Yerde Okur” sloganıyla Atapark Meydanı’nda olacağız. Tüm Milaslı vatandaşlarımızı, etkinliğimize davet ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından 2016 yılı içerisinde kütüphaneden en fazla faydalanan yetişkinlere ve çocuk okuyuculara protokol üyeleri tarafından ödül verildi.

Özgür Atlı, Hüseyin Eskici, Ayhan Akkoyunlu, İrfettin Akar, Sermin Çakır, Emine Kaya, Sibel Kaçar, Emel Karadağlı, Mehmet Yavuz, Sinem Dere, Kader Karataş, Serra Danaoğlu ve Eylül Çelik ödül almaya hak kazandı.

Demokrat Parti eski Muğla Milletvekili İrfettin Akar, okumanın yaşı olmadığını ifade ederek “Ben okumaktan çok büyük keyif alıyorum. 1999 yılında ben siyaseti bıraktım. Siyaseti bıraktıktan sonra en iyi arkadaşın kitap olduğunu öğrendim. Milas Halk Kütüphanesi’ne kitap bağışında bulundum. İnşallah okumaya devam ederim. Gerçekten okuyun, kitap okuyunca arkadaş aramazsınız ve dünyanın gerçeklerini kitaptan öğrenirsiniz.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ödül töreninin ardından kütüphane ile ilgili slayt sunumu yapıldı. Bilgilendirici sunum sonrasında, Kütüphane Haftası ile ilgili şiir dinletisi sunuldu. Milas Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisinin ardından mini konser verildi.

Milas’ta 53. Kütüphane Haftası etkinlikleri, 31 Mart Cuma gününe kadar kutlanacak.