Milas’ta alışveriş merkezinden çıktıktan sonra karayolunun karşısına geçmek isteyen yaşlı bir kadına minibüs çarptı. Kazada ağır yaralanan yaya tedavi altına alındı.

Milas’ta yolun karşısına geçmek için karayolunu kullanan yaşlı bir kadına minibüs çarptı. Kazada yaralanan yaya tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Servet Özçimer isimli yaşlı bir kadın 23 Nisan Bulvarı üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinden çıktıktan sonra yolun karşısına geçmek için karayolunu kullandı. Bu sırada sürücü M. M. Y. idaresindeki özel bir otobüs firmasına ait 35 KV 993 plakalı servis minibüsü yaşlı yayaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle vücudunun çeşitli yerlerinden darbe alan yaralıya ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen 112 Acil Servis Ekipleri, yaralıyı ambulansla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesine kaldırdı. Tedavi altına alınan yaşlı kadının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

“BİRDEN YOLA FIRLADI”

Kazanın ardından olay yerine gelen polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunarak sürücüden bilgi aldı. Polis ekiplerine süratli olmadığını söyleyen ve yaralının ambulansa alınması sırasında sağlık görevlilerine yardımcı olan sürücü; “Yaşlı kadın bir anda yola fırladı. Ona çarpmamak için direksiyonu iyice sola çevirdim. Ancak sağ taraftan hafifte olsa çarpma yaşandı.” dedi.

Kazayı gören vatandaşlar, trafik kazası yaşanacağına dikkat çekildiğini ancak yetkililerin buna kulak asmadığını belirterek; “Alışveriş merkezine gitmek için çok sayıda yaya bu karayolunu kullanıyor. Ancak burada yayaların güvenli geçişi için hiç bir önlem alınmış değil. İlçeye üst geçit yapılması gereken noktalardan biri de burasıdır. Gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle sık sık kaza tehlikesi yaşanıyordu ve bugün üzücü bir kaza yaşandı. Yetkililerin burada ciddi önlemler alması gerekiyor.” diye konuştu.