Muğla Milas’ta okullardaki yığılmaların önlenmesi için okul kayıtları gerçek ikamet adreslerine göre yapılacak. Kontrol ve denetimlerde, ikamet adresi konusunda gerçek dışı beyanlar tespit edilirse, kritere uymayan kayıtların iptal edileceği bildirildi.

Milas Kaymakamlığı koordinesinde ilgili kurumlarla birlikte, yeni dönemde okul kayıtları mercek altına alınacak. Geçmişte gerçek dışı ikametgah beyanlarıyla gerçekleştirilen okul kayıtları nedeniyle, bazı okullarda yığılmalar yaşanırken bazı okullarda da sınıfların kapanması gündeme gelmişti.

Eğitim kalitesini düşüren, eşit şartlarda eğitim sağlanmasını önleyen sıkıntılı tablo karşısında harekete geçen Milas Kaymakamlığı, yeni dönemde ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde ciddi bir kontrol ve denetim dönemini başlatmaya hazırlanıyor.

Milas halkını okul kayıtlarıyla ilgili sağduyuya davet eden Milas Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “İlçede eğitim kalitesinin arttırılması, okullardaki yığılmaları önlemek, eşit şartlarda eşit sınıflarda eğitimin sağlıklı yapılabilmesi için herkesin kendi ikamet ettiği yerde eğitim görmesi gerekmektedir. Bu sebeple Kaymakamlığımız koordinesinde ilgili kurumlar ile beraber yerinde kontrol ve denetim yapılacaktır. İlçe kayıt bölgesi denetim komisyonumuzca okullarımızın kayıt bölgesindeki adreslere gidilerek velilerin beyan ettikleri adreslerin doğruluğunun kontrol edilecek ve uygun olmayanların kayıt kabul işlemleri iptal edilerek adresinin bulunduğu kayıt bölgesindeki okula yapılacaktır.

Herkesin kendi mahallesinde kendi kayıt bölgesinde eğitim öğretim faaliyetlerini yürüttüğü takdirde ilçemizdeki sınıf mevcutları Bakanlığımızın belirlediği standartlara uygun olacaktır. Eğitim öğretimin kalitesini yükseltmek için kurum olarak taviz vermeden yerinde denetimler yapılarak hak, adalet ve eşitlik içerisinde eğitim vermeyi hedefliyoruz.

Tüm Milas halkımızın bu konuda sağduyulu davranacağına inancımız tamdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.