Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü "Milas’ta Sürdürülebilir Organik Zeytin Yetiştiriciliği Yapılabilecek Alanların Belirlenmesi" proje tanıtımı yapıldı. Milas Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, GEKA temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Milas İlçesinin zeytin alanında sahip olduğu pay ve hak ettiği yere gelmesi için projelere ihtiyaç duyulduğunu ve bu tip projelerin sayısının artması için gereken desteği vereceklerini açıkladı.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise Milas’ın zeytincilikte hak ettiği yere gelmesi için gereken azami gayretin göstereceklerini, sivil toplum örgütleri ile birlikte ortak akıl yürüterek organik zeytin alanlarının % 100’e çıkarılacağını, hedeflerinin uluslararası boyuta taşımak olduğunu vurguladı.

Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Necmettin Kaya da projenin sonuç bilgileri ve kaliteli zeytin ve zeytinyağı hakkında bilgiler verdi. Toplantı sonrası gerçekleştirilen öğle yemeğinde katılımcılar ile teknik personel arasında proje hakkında bilgi alışverişi yapıldı.