Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde dilencilik yapanlara ve seyyar olarak tezgah açanlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu dilencilik yapan ve seyyar tezgâh açan 16 kişi hakkında işlem yapıldı.

Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla, ilçe genelinde dilencilik ve seyyar tezgâhlarda çeşitli ürünler satarak haksız kazanç sağlayanların önüne geçilmeye çalışıldı. Zabıta ekiplerinin operasyonuyla dilencilik yaptığı ve seyyar tezgah açtığı belirlenen 16 kişi hakkında işlem yapıldı.

Özellikle salı günleri Salı Pazarı’nda ve çevresinde dilenen çocuklu kadınlı dilenciler vatandaşlar tarafından ciddi rahatsızlıklara neden oluyordu. Aynı zamanda seyyar satıcılık yapanlar da yerli esnaf tarafından eleştiriliyordu. Bu faaliyetleri önlemek amacıyla düğmeye bastıklarını belirten Milas Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Karatoprak, ilçe genelinde haksız kazanç sağlayanlara müsamaha göstermeyeceklerine vurgu yaptı.

Vatandaşların sıkıntılı durumlarda zabıtaya haber vermelerini isteyen Karatoprak; “Bu ve buna benzer durumda rahatsız olan vatandaşlarımız konuyla ilgili zabıta müdürlüğümüze müracaat edebilirler. Ekiplerimiz ihbarlar doğrultusunda çalışma yürütüp, istenmeyen görüntülere son verecektir” dedi.

Milas Belediyesinin hukuk dışı işlerin karşısında olmaya devam edeceğini ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, zabıta müdürlüğü ekiplerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek; “Amacımız ilçede kendi sorumluluk alanımızda yaşanılan sorunları çözmektir. Bu anlamda tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışacağız” diye konuştu.

Zabıta ekiplerinin çalışmalarını desteklediklerini söyleyen vatandaşlar ise bu tip denetim ve operasyonların düzenli ve sürekli yapılmasını isteyerek, aksi takdirde geçici çözümlerin elde edileceğini kaydetti.