Bodrum’da faaliyet gösteren Spektr/Moskova firması ile Bodrum Tanıtma Vakfı arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da bir Bodrum tanıtım ofisinin açılması için yapılan görüşmeler neticesinde konu, BOTAV Yönetim Kurulu Toplantısının gündemine alındı. Yönetim kurulunun geçtiğimiz günlerde yapılan toplantısında, Moskova’da açılacak ofis ve ofisin çalışmaları hakkında üyelere bilgi verildi. Bodrum Belediyesi ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon ile diğer üyeler tarafından olumlu karşılanan gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi.

Bodrum Belediyesi ve BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum markasının dünyadaki değerinin daha da yükselmesi için çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade ederek, “Dünyanın dört bir yanında katıldığımız fuarlarla Bodrum’u tanıtmaya devam ediyoruz. Bodrum Belediyesi olarak ilçemizde yaptığımız çevre düzenleme ve güzelleştirme çalışmaları yanı sıra ulusal, uluslararası kültürel ve sanatsal etkinlikler de bu tanıtım faaliyetlerimizin bir parçasını oluşturuyor. BOTAV olarak Bodrum’un yüzünü, Bodrum’un güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığımız çalışmalarımızı ise bir adım daha öteye götürmek için Rusya’nın başkenti Moskova şehrinde bir Bodrum ofisi açmaya karar verdik. Böylece hem Moskova’da yaşayan Ruslar, hem de yaz - kış demeden Moskova’yı ziyaret eden dünyanın her yanından gelen binlerce turist, Bodrum ofisini ziyaret edebilecek, Bodrum hakkında bilgi alabilecek. Bodrum Ofisi tarafından gerçekleştirilecek faaliyetlerle de Bodrum’un tanıtımına farklı bir ivme kazandırılacak. Öncelikle 13 Şubat’ta, Bodrum Ticaret Odamızda Rusça konuşan ülkelerle ilgili çalıştayda ofisimiz ile ilgili sözleşmeyi imzalayacağız. 18 Mart’taki MITT Moskova Turizm Fuarı’nda ise Bodrum Tanıtma Vakfı Rusya Temsilciliği ofisimizin açılışını yapacağız” dedi.

Bodrum Tanıtma Vakfı ve Spektr/Moskova firması arasında 13 Şubat 2015 tarihinde Bodrum Ticaret Odası’nda düzenlenecek Rusya ve Rusça konuşan ülkelerle ilgili çalıştayda Moskova’da açılacak olan ofisle ilgili sözleşme, taraflar arasında imzalanacak. 18 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek olan MITT Moskova Turizm Fuarı döneminde ise Bodrum Tanıtma Vakfı Rusya Temsilciliği ofisinin açılışı yapılacak.