ethiye Orman Spor Kulübü ve Türkiye motosiklet federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Enduro Şampiyonası’nın Altıncı Ayak Yarışı Fethiye Esenköy mevkiindeki Akdeniz Off-Road Park’ta yapılıyor.

Sezonun 6. Ayak yarışı, birbirinden heyecanlı mücadelelere sahne olurken Ekstrem, kros ve enduro test etabının da yer aldığı şampiyonada sporcular zorlu etapları geçip puan alabilmek için büyük bir mücadele örneği veriyor. Fethiye’deki şampiyonada sporcular son yarış öncesi adeta puan savaşı yapıyor. Toplam 105 km’lik yarışta sporcular 35 km’lik parkuru üç kez geçerken 2,5 km Kros, 6 km Enduro ve 950 m. Ekstrem testleri de aşıyor. Zorlu parkurda yemyeşil ormanlar arasında gaz açan ve engelleri geçen sporcular kimi zaman parkurdaki derelerin içerisine dalıp adrenalini en yükseğe tavan yaptırıyor.

MX etabı ve orta sertlikteki enduro etaplarıyla hem yarışçılar hem de izleyiciler keyifli anlar yaşarken 5 ayrı kategoride farklı gruplarda koşulan Enduro Şampiyonası’na Türkiye genelinden 2’si kadın yaklaşık 80 yarışmacı katılıyor.

Yarışseverler, sıralama turlarının müthiş heyecanına ortak olurken, 9 Kasım Pazar günüde Ekstrem, Kros ve Enduro testleri ile gün boyu yarışçıların büyük çekişmesine şahit olacak.

400 bin m2’lik alana yerleştirilmiş Akdeniz Off Road Park; içerisinde 3.5 Km’lik uluslararası standartlarda MX parkurunu ve extrem parkurunu bulundurmakta olup, izleyicilerin hem MX hem de enduroyu aynı anda izlemelerine imkan sağlanınca yarışmacıların parkur tanımaları ve test yarışları da ilgiyle karşılandı. Ekstrem alanında dev lastikler üzerinden kimi zamanda ağır kalasların üzerinden geçen sporcular oldukça büyük kaya parçalarının arasından geçerken diğer engelleri de aşmak isterken kimileri motosikletinin direksiyon hâkimiyetini kaybedince kendini yerde buldu. Yaklaşık 4 – 5 sporcu test etabı sırasında kendini yerde bulunca imdadına yarışma alanındaki hakem ve güvenlik görevlileri yetişti. 112 acil sağlık ekipleri de yarışma alanında sağlık önlemi ve ilk yardım için beklerken yarışmacılar bu yıl ki yarışma alanında yapılan değişikliğin kendileri için önemli olduğunu söylediler.

ENDURO ŞAMPİYONASININ EN YAŞLI SPORCUSU 64 YAŞINDA

64’LÜK MEHMET DEDE PİSTTE GENÇLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

Türkiye motosiklet federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Enduro Şampiyonası’nın Fethiye’deki Altıncı Ayak Yarışlarına katılan 80 sporcu arasında 70’ine merdiven dayayan 64 yaşındaki Mehmet Özyarım isimli dede gençlere adeta taş çıkartıyor. 50 yıldır motosikletin üzerinde olduğunu söyleyen evli 3 çocuk babası Mehmet Özyarım dede yaklaşık 40 yıl motosiklet tamirciliği yaptıktan sonra “Şimdi motosikletle gezeceğim” diyerek tamirciliği bırakıp bu kez pistlerde yarışma heyecanı yaşıyor.

Muğla Orman Spor Kulübü sporcusu olduğunu söyleyen 64 yaşındaki Mehmet Özyarım Türkiye Enduro Şampiyonası’nın Fethiye’deki Altıncı Ayak Yarışlarında ekstrem ve diğer parkurları geçerken ’haydi dede’, ’bravo sana’ diye bağıranların kendisine güç verdiğini söyledi. Mehmet Özyarım “ 50 yıldır motosiklet üzerinde olduğunu motosikleti bilinçli kullandığını söyleyerek “ motosikletten iyi anlarım. 40 yıl tamircilik yaptıktan sonra binip gezmeye karar verdim tamirciliği bıraktım. Pistlerde yarışmalara katılıp heyecan yaşıyorum. Her yarışmada adrenalin depoluyorum. ömrüm olursa100 yaşıma kadar motosikletin üzerinde olacağım” dedi.

GENÇLERE TAVSİYEDE BULUNDU

Motosiklet tamirciliği döneminde motosiklet kullanan gençlere hep tavsiyelerde bulunduğunu söyleyen Mehmet Özyarım, "Hız tutkunlarına tavsiyem sakın ola ki cadde ve sokaklar da hız yapmasınlar. Öncelikle trafikte kurallara uysunlar. Kasksız ve kıyafetsiz yola çıkmasınlar. Cadde ve sokaklarda gaz açıp da hız denemesi yapmasınlar. Benimle hız denemesinde bulunmak isteyenler gelsin dağa dağda yarışalım. Bu yarışmanın en büyük favorilerinden birisi benim” dedi.