Muğla Barosuna kayıtlı 7 stajyer avukat, düzenlenen törenle ant içerek avukatlık mesleğine ilk adımını attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ant İçme Töreni’ne Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, genç avukatlar, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Törenin açılışında törene katılanlara hitap eden Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun,

“Yeni arkadaşlarımızın katılımları ile güçlenen mesleğimizden ve bu mesleğin tek örgütü olan barolardan toplumumuz çok büyük bir beklenti içindedir. Yaşanan hukuka aykırılıkların ortadan kaldırıcısı ve hukukun üstün kılıcısı olarak siz değerli avukatları ve baroları görmektedirler” diye konuştu.

Konuşmasında genç avukatlara mesleki tavsiyelerde bulunan Baro Başkanı Uzun, “Toplumumuzun bu beklentilere cevap verebilmek ve yaşanan hukuka aykırılıkları ortadan kaldırmak için yapmamız gereken tek şey, evrensel hukuk normlarını ülkemiz hukuk düzeninde de egemen kılmaktır. Bu uğurda yılmadan yorulmadan çalışacağız. Çünkü bu bizim hukuka ve ülkemize olan borcumuzdur” dedi.

Baro Başkanı Cumhur Uzun’un konuşmasının ardından avukatlık mesleğine başlayacak olan,

Gamze Sevinç, Yeter Oruç, Kıymet Türk, Merve Zeytinci, Pınar Zeybekoğlu, Hatice Muhiddin ve Sabriye Beste Kabaçam’ın avukat cübbelerini giyerek ant içtiler. Ant içen avukatlara, “Avukatlık Ruhsatnameleri” Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun ve baro üyesi avukatlar tarafından takdim edildi.