Türkiye Basketbol Erkekler 3. Lig A grubunda mücadele eden Muğla Ormanspor, ligin ikinci yarısına takviye yaparak gurupta daha üst sıraları hedefleyerek çıta yükseltti. Son maçında deplasmanda grup lideri Zirve Üniversitesi karşısında ortaya koyduğu mücadele ile grubun üst sıraları için aday olduklarını ortaya koydular. Muğla Ormanspor Başkanı Vedat Dikici, “Kadromuzda genç ama önemli oyuncular var. Yapacağımız 3 transferle Play-Off için iyi bir noktaya gelmek istiyoruz” dedi.

Muğla’da kendileri ile birlikte Basketbola olan ilgi ve sevginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Muğla Ormanspor Başkanı Vedat Dikici, “Bu lig çok kaliteli bir lig. Bazen 1500-2000 kişiye oynuyoruz. Elbette biz de zaman zaman maddi yönden zorlanabiliyoruz. Ama kaynakları harekete geçirerek, sıkıntıları aşıyoruz. Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz her zaman yanımızdalar. Maddi olarak da her türlü desteği vereceklerini biliyoruz. Böyle önemli bir ligde özellikle üst liglerde yabancı sayısındaki artış ile Türk sporcuların kendine yer bulduğu böyle bir ligde Federasyonumuzun takımlarımıza en azından iddia yolu ile ufak destekler sağlaması gerekiyor” dedi.

Hakem eğitiminin de önemine değinen Vedat Dikici, “Hakemlerimizin iyi niyetinden hiç kimsenin şüphesi olamaz. Fakat iyi niyet her zaman yeterli olmuyor. Hakemlerin eğitimlerini sıklaştırmak arttırmak gerekiyor. Özellikle sadece basketbol kuralları değil, iletişim, nezaket konularında da eğitim verilmesi gerekir” dedi.

Kulüplerin oyuncu antrenör ve idarecilerin değişik araçlarla denetlenip cezalandırıldığına değinen Dikici, “Aynı mekanizmanın hakemler içinde kurulması gerekiyor. Hakemlerin denetlenmesi, puanlanması ve gerektiğinde ödüllendirilip, gerektiğinde cezalandırılmaları gerekli” dedi.