7 yıl önce kurulan Muğla Yörük Obaları Derneği’nin olağan kongresinde mevcut Başkan Orhan Akcan güven tazeledi. Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen kongreye Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Dalaman Yörük Obası Derneği Başkanı Kadriye Efe ve üyeler katıldı.

Açılışta konuşan Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Yörük kültürü ve Yörük yaşam tarzı hakkında bilgi verirken, MSKÜ Rektör Yardımcısı Bayram Akça’ya kitaplarını hediye etti. Kıvrak, MSKÜ’de ‘Yörük Kürsüsü’nün açılmasını istedi. Dernek Başkanı Orhan Akçan Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılması için bugüne kadar dernek çatısı altında hizmet veren herkese teşekkür etti. Akcan, “Görev yaptığımız süreçte Muğla’da olduğu kadar Türkiye ve yurt dışında birçok etkinlik gerçekleştirdik. Yörük kültürünün yaşatılması için çaba sarf ettik. Etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek. 2015 yılında gerçekleştirilecek 8’inci Yörük Türkmen Şenliğimiz 31 Mayıs Pazar günü yapılacak” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kendisinin de bir Yörük çocuğu olduğunu belirtirken, “Bu Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Yörük idi. Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında derneklerimizin büyük katkıları var. Biz de Belediye olarak üzerimize düşen görev neyse yerine getirmeye hazırız” dedi.

Yapılan seçimlerde Orhan Akcan, Eciman Altaş, Nail Kızıl, Ömer Günaydın, Şenol Akçay, Hüseyin İnci ve Ufuk Şimşek seçildi.