Yıllık 3 milyon 300 yabancı turisti ağırlayan ve en fazla yerleşik yabancının oturduğu iller arasında yer alan Muğla’da korsan emlakçıların yabancı uyruklu vatandaşları imarsız alanları imarlı gibi göstererek sattıkları açıklandı.

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı ve Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, Bodrum, Marmaris, Milas, Datça ve Fethiye Dernek Başkanları ortak yaptıkları açıklamada, bugüne kadar yaklaşık 150 korsan emlakçı için ilgili makamlara suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Muğla’nın 1194 km kıyı şeridi ile Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip olması nedeniyle yerli ve yabancı vatandaşların emlak almak için tercih edilen bir il olduğunu belirten Ercan, “Bölgemizde yapılan her türlü alım-satım ve kiralama ile ilgili işlemlerde yasal prosedürlerin işlemesi için sorumluluk aldık. Ancak sertifikası, vergi kaydı, işyeri ve sorumluluğu olmayan kendilerini emlakçı olarak tanıtan bazı korsan kişiler mesleğimizi küçük düşürdükleri gibi yaptıkları yanlış işlemler ve yönlendirmeler ile imarlı olmayan yerleri imarlı gibi göstererek yerli ve yabancı vatandaşlarımızı mağdur ederek haksız kazanç sağlıyorlar” dedi.

“ŞİKAYETLERDEN SONUÇ ALAMADIK”

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ercan, bugüne kadar yaklaşık 150 korsan emlakçı hakkında ilgili kurumlara şikayette bulunduklarını belirterek, “Maalesef bu şikayetlerimizden bir sonuç alamadık. Korsan emlakçılar kayıt altına alınmadığı sürece hem devletimiz vergi kaybına uğruyor, hem de emlakçılık sektörü yara alıyor. Adeta emlak terörü estiren korsan emlakçılara karşı başta valiliğimiz, Büyükşehir belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı, Emniyet ve Jandarma birimlerimiz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile Ticaret ve Sanayi odalarımız korsan emlakçılığa karşı sürdürdüğümüz mücadelemizde bizlere destek vermesini istiyoruz” dedi.